Читај ми!

De gustibus

Dokumentarni program

Arheološki lokalitet i park Viminacijum brojnim aktivnostima, naučnim skupovima i radionicama radi na popularizaciji arheologije i kulturnog nasleđa. Jedan od zanimljivih programa je i degustacija hrane pripremljene po rimskim receptima, a poseban doživljaj je priprema hrane.

Polaznici radionice DIG4XP i učesnici skupa Negovanje održive budućnosti u vrtovima vremena, bili su u prilici da uz stručno vođenje, lično spreme neka od jela koje su u svakodnevnoj ishrani koristli stari Rimljani i da ih obučeni u toge i tunike, degustiraju. U duhu projekta koji se bavi održivim razvojem, učesnici međunarodnog skupa su posejali bosiljak, korijander, ruzmarin i nanu, čime je ustanovljena Viminacijumska bašta.

Učestvuju: dr Jelena Anđjelković Grašar, rukovodilac projekta Green heritage, dr Angelina Rajković Savić, polaznici radionice DIG4XP i učesnici evropskog projekta Green heritage.

Autorka emisije Nevena Matović

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом