Читај ми!

Irena Šentevska i Isidora Ivanović

Danas su sa nama u studiju dve gošće. To su dr. Irena Šentevska, jedna od ovogodišnjih dobitnika nagrade grada Beogarada i umetnica Isidora Ivanović koja izlaže svoja dela skorije produkcije u galeriji Singidunum.

 

Dr Irena Šentevska je autorka knjige „Raspevani Beograd”, u kojoj prati kulturne i društvene obrise grada kroz analizu tri kategorije muzičkih spotova u periodu od 1980-ih do kraja prve decenije 21. veka. Sa njom razgovaramo o dobijenoj nagradi, o ovoj knjizi i o njenim razmatranjima ovako postavljenog kulturnog urbanizma.

Sa umetnicom Isidorom Ivanović razgovaramo prvenstveno o njenoj novoj izložbi u Galeriji Singidunum gde je predstavila svoja dela koja je izradila tokom poslednjih godinu dana. Ta dela su direktno rođena iz patnje i očaja posle masakra u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar”. Ukupni profesionalni umetnički i likovni život naše sagovornice takođe je posebno interesantan pošto je sačinjen od neobičnih i neočekivanih iskustava studiranja, usavršavanja, rada i izlaganja u različitim sredinama.

Emisiju uređuje i vodi Zoja Bojić.

 

 

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара