Читај ми!

Sopran Tamara Rađenović

Kraj decembra u Beogradu poslednjih godina obeležava koncert soprana Tamare Rađenović, crnogorske umetnice koja je svoj put počela da gradi u Londonu, a čiji portret predstavljamo u današnjoj emisiji.

Nakon školovanja u Crnoj Gori i Sloveniji, Tamara Rađenović je diplomirala na Kraljevskom muzičkom koledžu u Londonu, a jedna je od poslednjih učenica dive Monserat Kabaje, sa kojom sarađuje od svoje 19. godine. Do sada je nastupala u četrnaest zemalja poput Engleske, Španije, Italije, Nemačke, Austrije, Rumunije, Mauricijusa i SAD, a njen dosadašnji rad i angažman potvrđen je u martu 2023. godine kada je svrstana na Forbsovu listu najuticajnijih i najperspektivnijih ljudi do 30 godina u kategoriji „Umetnost i kultura”. Pored nekoliko ostvarenih uloga, ova umetnica je vrlo aktivna na koncertnoj sceni, na kojoj nastupa samostalno i uz saradnju sa poznatim orkestrima i muzičarima. Njen portret biće osvetljen poznatim arijama iz opera „Sicilijansko večernje” i „Otelo” Đuzepa Verdija, operete „Kneginja čardaša” Emeriha Kalmana i poznatim numerama filmske muzike.

Autor i voditelj emisije je Isidora Bovan.

 

Кон анима

Autor:
Горица Пилиповић, Исидора Бован

Кон анима је посвећена опери. Портрети уметника, занимљивости из света оперe, анегдоте и оперске звезде, освежавају овај својеврсни радио водич кроз захтевни свет музичке сцене. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара