Читај ми!

Srpsko društvo istraživača raka

Sa predstavnicama Srpskog društva istraživača raka (SDIR) ćemo razgovarati o naučnoj konferenciji koju će naredne nedelje organizovati u Beogradu, o aktivnostima Društva, kao i o doprinosu naše naučne zajednice globalnim istraživanjima koja za cilj imaju efikasniju dijagnostiku, ali i precizno lečenje različitih tipova karcinoma.

Srpsko društvo istraživača raka (SDIR) osnovano je u novembru 2010. godine, a pored unapređivanja uslova za istraživanja raka u našoj zemlji, Društvo organizuje naučne skupove i učestvuje u organizaciji stručnih usavršavanja za svoje članove.

Šesti kongres SDIR-a sa motom “Kroz saradnju do inovacija u istraživanju raka” će biti organizovan od 2. do 4. oktobra u Beogradu i okupiće brojne istraživače iz Srbije, ali i iz inostranstva.

Više informacija o samom kongresu, radu Društva, ali i o napretku u istraživanjima raka u Srbiji i globalno ćemo razgovarati sa dr Milenom Čavić, predsednicom SDIR-a, dr Milicom Pešić, potpredsednicom SDIR-a i dr Anom Damjanović Veličković, članicom organizacionog odbora SDIR-6 kongresa.

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије