Читај ми!

Programi Fonda za nauku

Gošće emisije su Ana Stevanović, menadžerka za programe i projekte Fonda za nauku Republike Srbije i dr Jovana Grahovac, profesorka Tehnološko-metalurškog fakulteta u Novom Sadu koja je rukovodila jednim od projekata koje finansira Fond.

Fond za nauku Republike Srbije je državna organizacija koja pruža podršku naučno-istraživačkoj delatnosti. Osnovan je u martu 2019. godine sa ciljem obezbeđivanja uslova za kontinuirani razvoj naučno-istraživačkih i razvojnih aktivnosti u Republici Srbiji. U današnjoj emisiji razgovaraćemo o misiji Fonda, pozivima koji su završeni, onima koji su u toku, kao i o onima koji se tek planiraju u tekućoj godini.

Posebnu pažnju ćemo posvetiti programu Fonda za izvrsne projekte mladih istraživača i naučnika u ranoj fazi karijere poznatijem kao PROMIS. Poziv mladim istraživačima za učešće u ovom programu je otvoren do 10. jula, a jedan od PROMIS projekata finansiranih u prethodnom ciklusu, pod akronimom BioSolAfla, predstaviće dr Jovana Grahovac, koja je i rukovodila ovim projektom.

Autor emisije: Tomica Mišljenović

Хоћу да знам Хоћу да знам

Autor:
Томица Мишљеновић

Eмисијa „Хоћу да знам“, посвећенa je популарној науци, која ће сваког четвртка од 9 до 10 сати, почев од 1. октобра 2020. доносити преглед вести и занимљивости из света науке, разговоре са истраживачима и одговоре на питања слушалаца. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво