Ekološki magazin

Belorepani čuvaju Revu

U čast i sećanje na arhitektu Dragoljuba Bakića, čiji je neumorni aktivizam u devetoj deceniji života bio motivacija i inspiracija mladim ljudima, u budućem vrtu sa njegovim imenom, budućeg Dunavskog parka na Revi, posađene su osamdeset i četiri sadnice. Jedva je bager probušio rupe u tvrdim naslagama šuta. Jedan bager jedinog bageriste koji je pristao da pomogne Udruženju Bela čaplja. Da se ostali pitaju - to bi ostala deponija građevinskog otpada, iako bi gnezda orlova belorepana po zakonu bila dovoljna da se ovo područje trajno zaštiti. Čućete Anu Džakić i Nenada Nenadovića.

Brza moda je još jedna od nametnutih loših navika sa negativnim uticajem na prirodu. Svaki korak ka održivosti je mogućnost promene svesti u načinu gledanja na ponudu u izlozima i stanje u svojim ormarima. Georgina Ristić inspiriše davanjem novog života korišćenim odevnim predmetima.

Ako imate kućne ljubimce, na opasnost od trovanja gledajte kao i kod male dece, pa i rigoroznije jer je spisak onoga na šta treba da obratite pažnju još duži. Na primer, za pse su, pored već poznate čokolade, otrovni grožđe i mnoge vrste biljaka koje gajimo u kući i dvorištu, a izazivanje povraćanja nije uvek rešenje - naprotiv. O tome govori vetrinarka Nada Arađan.

Svoje predloge za Crni i Zeleni list daće Milan Ćulibrk, glavni i odgovorni urednik nedeljnika NIN.

Autor i voditelj emisije je Aleksandra Vukićević

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво