Читај ми!

Dnevnik jednog misionara

Dokumentarni program

Na poziv visokopreosvećenog mitropolita Centralne Afrike gospodina Nikifora, mitropolit Kitrusa, Katerine i Platamona u Grčkoj, visokopreosvećeni vladika Georgije boravio je 18 dana u Kongu. Pošao je sa zadatkom da se upozna sa vidovima Misionarske kancelarije Grčke i sa aktivnostima pravoslavne crkve u Kongu, kao i da održi predavanja iz Liturgike na pravoslavnom bogoslovskom fakultetu. Tokom boravka vodio je dnevnik i po povratku, od tih utisaka i doživljaja sačinio knjigu „Osamnaest dana u Kongu". Knjiga je kod nas objavljena u izdanju Verskog dobrotvornog starateljstva Srpske pravoslavne crkve, a prvi put je predstavljena na ovogodišnjem Beogradskom sajmu knjiga. Sav prihod od ove knjige upotrebiće se kao pomoć za izgradnju bunara pijaće vode u Kongu, koji su tamo preko potrebni i nema ih dovoljno.

Prilikom predstavljanja knjige „Osamnaest dana u Kongu" lično je došao i o svojim iskustvima govorio mitropolit Kitrusa, Katerine i Platamona. To je bila prilika da zabeležimo njegovo zbilja nadahnuto i iskreno predanje o tim danima misionarenja u Kongu, a deo onoga što je rečeno prenesemo u emisiju Dnevnik jednog misionara.

Tonska realizacija: Nenad Đorđević

Novinar: Dragana Veljković

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета