Читај ми!

Ildiko Erdei

Gošća emisije je Ildiko Erdei.

U Narodnoj biblioteci Srbije nedavno je predstavljena monografija Moderni život u udarnom terminu: televizija, humor i politika u socijalističkoj Jugoslaviji čija je autorka Ildiko Erdei, vanredna profesorka na Odeljenju za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu.

Ova studija je, rečima profesorke Erdei, posvećena istraživanju i analizi kultne serije Pozorište u kući, kao i rekonstrukciji načina na koje je televizija uticala na modernizaciju posleratnog jugoslovenskog društva i njegovo jače povezivanje sa, pre svega, tokovima zapadne modernosti.

Naše teme danas biće i status humora u savremenom društvu, hiperprodukcija televizijskog sadržaja, bindžovanje kao nova forma eksapizma, status, prostor i značaj koji u medijima dobijaju oblasti kulture i umetnosti, serija Normalni ljudi i dr.

Od kulturnih događaja nedelje izdvajamo koncert About Life, Identity & Death ansambla Metamorfozis u Bioskopu Balkan, otvaranje izložbe Onda porasteš, a mape postanu strašne Uroša Krčadinca u Galeriji Doma kulture Studentski grad i naučno-stručni skup Digitalna i medijska pismenost - nove uloge i funkcije medija koju je organizovao Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu.

Danas če biti reči i o knjizi Žan-Lik Godar permanentni revolucionar nemačkog autora Berta Rebhandla (FCS i Ultimatum), kao i o romanu Levoruka žena Petera Handkea (Laguna).

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

У првих пет - културни догађај недеље У првих пет - културни догађај недеље

Autor:
Сара Арсеновић

Новинари и критичари Радио Београда 2 издвајају најбоље, најважније културне догађаје у свим уметностима у протеклих седам дана и коментаришу свој избор. [ детаљније ]

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво