Читај ми!

O očuvanju tradicije i kulturne baštine Bežanije

Dokumentarni program

U emisiji Govori da bih te video, govori Volga Ilić, predsednik udruženja „Stara Bežanija", koje se bavi očuvanjem tradicije i kulturne baštine Bežanije i nesebično se angažuje u cilju očuvanja od zaborava autentičnosti, istorije i duha Bežanije, organizujući kulturne, humanitarne, muzičke manifestacije i upoznavajući mlađe naraštaje sa vekovnim životom svojih predaka, njihovim stradanjem, junaštvom i beskrajnom odanošću svome selu.

Volga Ilić je po zanimanju nastavnik geografije i istorije, ali je ceo radni vek, do penzionisanja, provela u Saveznoj skupštini SFRJ.

Bežanijska snajka, iako nije rođena u Bežaniji, posle 45 godina u porodici Ilić, stekla je ugled i poštovanje svih Bežaninaca. Volga je rođeni borac, žena čvrste volje i ogromne energije. Kao predsednik Udruženja „Stara Bežanija" stub je svih akcija i događanja u Bežaniji.

Autor emisije je Biljana Đorović.

 

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара