Читај ми!

Jovana Tomić

Gošća emisije je Jovana Tomić

Jovana Tomić je nagrađivana pozorišna rediteljka mlađe generacije. Osnovne diplomske i master studije završila je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, na Odseku pozorišne i radio režije u klasi Alise Stojanović. Publici je poznata po predstavama koje je režirala u Beogradu, Zaječaru, Subotici (Kabare Nušić, Bosonogi u parku, Livada puna tame, Lolita, Natan Mudri, Kretanje...).

Povod za današnji razgovor je njena nova režija ‒ predstava „Moj muž" po zbirci priča makedonske spisateljice Rumene Bužarovske, u dramatizaciji Dimitrija Kokanova, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Od kulturnih događaja iz prethodne sedmice izdvajamo filmove prikazane na dvostrukom izdanju Martovskog festivala, koji se završava večeras, nastup Save Vemića i Vladimira Gligorića u Kolarčevoj zadužbini, praizvedbu predstave „64" Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović, u Ateljeu 212, i otvaranje retrospektivne izložbe Miomira Grujića Fleke pod nazivom „Javni ilegalac" u Salonu Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Za čitanje preporučujemo roman „Bomboni od meda" hrvatske spisateljice Milane Vlaović, koja je ovih dana gošća Beograda.

Emisiju priprema i vodi Sara Arsenović.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво