Kako slušati muziku

Kako slušaju muziku naši kompozitori koji su karijeru izgradili u inostranstvu

Ovog meseca sagovornici urednice i voditeljke Zorice Premate su naši eminentni kompozitori koji su svoju veoma uspešnu karijeru, nakog školovanja u domovini, izgradili u inostranstvu. U svojim novim sredinama oni su danas veoma cenjeni i priznati muzički stvaraoci i pedagozi, pa im je postavljeno nekoliko pitanja koja se odnose baš na njihovo slušalačko iskustvo: šta su slušali dok su bilo veoma mladi, kako su se formirale njihove slušalačke navike tokom sazrevanja i koja su im omiljena dela, kompozitori i izvođači, a biće mesta i za objašnjenja kako oni sami danas slušaju muziku i kako veštini i umetnosti slušanja uče svoje studente.

Četvrta emisija ovog ciklusa ugostila je kompozitorku Jasnu Veličković, koja već dve decenije živi i radi u Holandiji, gde se pozicionirala kao jedan od najintrigantnijih stvaralca, improvizatora i graditelja novih instrumenata.

Како слушати музику

Autor:
Зорица Премате, Горица Пилиповић и Бојана Жижић

Шта чујемо? Шта слушамо? Како слушамо? Шта уочавамо, а шта пропуштамо? На које елементе се ослонити? На ова и низ других питања покушава да одговори емисија Како слушати музику. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара