Govori da bih te video

Dokumentarni program

U migrantskim prihvatnim centrima na jugu Srbije, već više od godinu dana, u okviru edukativnih aktivnosti Balkanskog centra za migracije i humanitarne aktivnosti, uz podršku CRS-a, organizuju se časovi srpskog jezika za odrasle, a od septembra ove godine sprovode se i časovi srpskog jezika za decu. Prevodioci i profesori srpskog jezika u kampovima rade sa najmlađom decom koja su u septembru krenula u srpske škole i pohađaju nastavu na srpskom jeziku.

U reportaži, čućete audio zapise sa časova srpskog za najmlađe, prihvatnog centra u Vranju - govoriće profesorka srpskog jezika Jelena Nedeljković, prevodilac Zumreta Fazlihodžić, šesnaestogodišnji dečak iz Avganistana koji je ove godine krenuo u ekonomsku školu u Vranju, Fariba Abdulai, majka čija deca pohađaju časove srpskog u kampu i od septembra ove godine sa srpskom decom prisustvuju formalnoj nastavi.

Autor: Milena Radić

Говори да бих те видео

Autor:
Група аутора

Серија полусатних документарних репортажа, за чији је скупни назив узета позната Сократова изрека: "Говори да бих те видео". Ова оригинална продукција Радио Београда 2 сједињује квалитете актуелног друштвеног ангажмана и култивисане радиофонске обраде. [ детаљније ]

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено