Znakovi

Teorija umetnosti kao teorija vrednosti - teorija vrijednosti kao teorija umjetnosti", Orion art, Beograd; urednici: Nataša Lah i Miško Šuvaković

Od 2009. u Rijeci se jednom godišnje održava naučni skup "Teorijski dijalozi" u organizaciji tamošnje Katedre za teoriju umjetnosti Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta. Poslednje dve godine tema skupa je "Umjetnost i vrijednost", kada su učesnici kroz predavanja i panel diskusije pokušali da daju odgovore na sledeća pitanja: Na koji način vrednujemo umetnička dela? Što se tokom istorije promenilo u određivanju vrednosti umetničkog dela? Ko određuje vrednost umetnosti? Kakvu funkciju ima vrednost u savremenoj umetnosti? Kakav uticaj na vrednovanje imaju kultura, politika, nauka ili pak sama istorija umetnosti?

Predstavljeni i priloženi radovi za ove skupove sabrani su u zbornik "Teorija umetosti kao teorija vrednosti - teorija vrijednosti kao teorija umjetnosti", koji se na srpskom i hrvatskom pojavio u izdanju beogradskog Orion arta. Zbornik su pripremili i uredili dr Nataša Lah, docentkinja Filozofskog fakulteta u Rijeci i dr Miško Šuvaković, dekan Fakulteta za medije i komunikacije u Beogradu. U tri poglavlja - Kontinentalna filozofija i teorija umetnosti, Analitička estetika, Kritička istorija i teorija umetnosti - objavljeno je 12 tekstova naših, hrvatskih i slovenačkih eminentnih teoretičara umetnosti.

Gost Znakova biće dr Miško Šuvaković.

Urednik i voditelj Znakova: Sava Ristović

Naslovna strana: Filozofski fakultet, Rijeka 

Коментари

Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено
Snimanje telefonom
Неовлашћено снимање и објављивање кривично дело, могућа само приватна тужба
Re: Zujanje u usima nije bezleno
Зујање у ушима није безазлено