Kulturni krugovi: Ars sonora

Tematski blok "Ars sonora" posvećen je muzici.

U magazinskom delu emisije pratimo 60. Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, promocije novih izdanja i gostovanja autora. Jedan od gostiju ovogodišnjeg sajma biće i Holanđanin Sven Peters, uz Jelicu Novaković autor knjige "Posledice jednog pucnja" (Klio). 

Autori studije osvrću se stotinu godina unazad, ispitujući predstave o Gavrilu Principu kroz holandsku štampu, književnost i umetnost.
U SNP u Novom Sadu u toku je gostovanje satiričnog kazališta "Kerempuh" iz Zagreba sa predstavom "Hamlet u selu Mrduša Donja".

U tematskom bloku Ars sonora, koji uređuje i vodi Zorica Premate, čućete kako su prošli prvi koncerti sa ovogodišnjih Beogradskih muzičkih svečanosti, a takođe i kako je bilo na autorskom koncertu našeg kompozitora Aleksandra Sedlara.

Takođe, čućete i izveštaj sa promocije drugog toma zbirke "Solo pesme sa pozivnog kompozitorskog konkursa festivala Obzorja na Tisi", koju je objavilo Udruženje kompozitora Srbije.

Emisiju priprema i vodi Marijana Radulović.

Културни кругови Културни кругови

Autor:
Група аутора

Централна културно-уметничка емисија Радио Београда 2. Како би што успешније повезивали информативну и аналитичку компоненту говора о култури у јединствену целину и редовно пратили ритам културних збивања, Кругови имају магазински карактер. [ детаљније ]

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке