Читај ми!

Kontrola službe i službena kontrola

Nedavna odluka Apelacionog suda o oslobađanju optuženih u slučaju Ćuruvija izbacila je u žižu javnosti službe državne bezbednosti. Pripadnici te službe, danas penzioneri, sada su slobodni ljudi, ali sama služba i mitovi o njoj dobili su još jednu epizodu. Jedno od pitanja koje se nameće je i ono koje se odnosi na kontrolu službi bezbednosti. Tim povodom naš sagovornik je dekan Fakulteta za diplomatiju i bezbednost profesor Radojica Lazić.

Domaći turisti vole da se odmaraju u banjama i da koriste velnes i spa centre. Banje su takođe nezamenljive u zdravstvenom i rehabilitacionom turizmu. To je potvrđeno i na ovogodišnjem Sajmu turizma, gde su svoju banjsku ponudu predstavile i zemlje iz regiona. Kakva su iskustva kod naših suseda, kako unaprediti ponudu i kvalitet banja, istraživala je Nataša Aćimović.

Pedesete godine bile su tampon doba između komunističke revolucije i prosperitetnog perioda socijalizma. Prekrila ih je senka ideološke tranzicije. U njoj su ostale mnoge vredne stvari. Jedna od njih je srpski film 50-ih. Upravo to je i naziv knjige reditelja i scenariste Saše Rodojevića, kojoj je ove nedelje posvećena i tribina na Institutu za evropske studije. Autor je danas naš gost.

Stalna konferencija gradova i opština već 12 godina organizuje konkurs za najbolje medijske priloge o praksi u lokalnoj samoupravi. Ove godine teme konkursa su životna sredina, lokalni ekonomski razvoj – žensko preduzetništvo, smanjenje rizika od katastrofa i rodna ravnopravnost. O konkursu i značaju i ulozi medija za poboljšanje života u lokalnim zajednicama, govori Željko Krnetić iz ove organizacije.

U Magazinu i o poseti glumca Petra Božovića Srbima na Kosovu i Metohiji. O stihovima i porukama koje je poslao sunarodnicima, susretima, emociji i prijemu u Gračanici, Orahovcu, Goraždevcu i Osojanu, razgovaramo sa koleginicom i književnicom Oliverom Radić.

 
Urednik i voditelj Ana Tomašević.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара