Читај ми!

Veština komunikacije kao temelj dobrih odnosa

Naša zemlja je, nedavno, prvi put dobila dva standardizovana instrumenta za procenu govorne ili jezičke sposobnosti, što će naročito biti važno u otkrivanju poteškoća u komunikaciji kod najmlađih. To je sve češći problem, jer je savremeni način života koji podrazumeva odsustvo komunikacije i "posvećenost" tehnologiji, umesto ragovora sa decom, doveo do toga da skoro polovina mališana ima neku poteškoću u komunikaciji. Ovaj problem, ali i mnoge druge teme, bili su u fokusu nedavno održanog Međunarodnog naučno-stručnog skupa logopeda pod nazivom "Logopedija danas" u organizaciji Srpske logopedske asocijacije, čiji je član i naša današnja sagovornica dr Neda Milošević.

Uskoro bi, prema najavama, strancima moglo da bude lakše da se zaposle i presele u Nemačku, i to zahvaljujući prvoj fazi reforme Zakona o kvalifikacionoj imigraciji, koja se uvodi od novembra. Cilj ovih izmena je da se privuku kvalifikovani radnici iz inostranstva, kako bi se u Nemačkoj rešio veliki problem nedostatka radne snage. Reforme Zakona o kvalifikovanoj imigraciji će u Nemačkoj biti uvedene u tri faze, a novina je i uvođenje „karte prilika”, koja će funkcionisati po sistemu bodovanja, i time omogućiti lakše zapošljavanje radnicima koji imaju određene posebne vešine. O tome razgovaramo sa našim dopisnikom Nenadom Radičevićem.

Kao i obično, prvog ponedeljka u mesecu, deo emisije posvećujemo slušaocima, koji će svojim komentarima, kritikama i pohvalama govoriti o našem programu.

Sa vama je Mirjana Nikić.

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво