Vrsni kuvar i burek s mesom

U raznim istraživanjima tvrdi se kako je važno da imamo barem jedan hobi. Hobiji nam pružaju priliku da izrazimo svoju kretivnost i daju nam osećaj ispunjenosti. Moj najdraži hobi je kuvanje. Doduše, više volim da gledam druge kako kuvaju i zato nedeljom pratim emisiju jednog vrstnog regionalnog kuvara, koji uvek sprema lepa jela. Jednom sam, po receptu iz te emisije, ispekla najukusniji burek sa sirom. E da sam ga slikala i ovo što sam kazala objavila, recimo na Instagramu, odmah bi se javili oni večiti lovci na jezičke greške s komentarima kako jela nisu lepa nego ukusna, a da burek može biti samo sa mesom, pošto se onaj sa sirom zove sirnica.

Još uvek ne mogu da objasnim nekim ljudima da burek u Srbiji može da bude sa svim i svačim. Uostalom, i nije toliko bitno sa čim je dok god je mastan i slastan. Vrsnog kuvara ne čini dobar jezik, već dobar recept.

Mada ne bi bilo loše ni kada bismo imali recept za brzo učenje jezika. Kad se malo skoncentrišem i zamislim, rekla bih da to i nije nemoguće. Mogli bismo da pomešamo malo pravopisa i gramatike, da dodamo prstohvat jezičke semantike i da začinimo funkcionalnim stilovima po izboru. Onda da sve to dobro zamutimo, ispečemo i serviramo ljudima, pa da budemo i siti i pismeni.

Autor teksta - Tatjana Kiždobranski

Glumica - Jadranka Selec 

Urednik i voditelj - Mirjana Blažić

 

Emisija Srpski na srpskom emituje se tokom dana u sledećim terminima - 04:55; 08:05; 11:55 i 22:30

Ovo izdanje možete čuti ponovo na talasima Prvog programa Radio Beograda u petak, 6. i 8. decembra.

 

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом