Читај ми!

Da li petodnevna radna nedelja odlazi u prošlost?

Četvorodnevna radna nedelja više nije eksperiment. Sve više zemalja opredeljuje se za ovaj model, jer su se iskustva sa radom od kuće, tokom pandemije, pokazala kao pozitivna. Mnoge kompanije se zalažu i za takozvani hibridni sistem poslovanja koji podrazumeva da se na posao dolazi samo dva ili tri puta nedeljno, a ostalim danima da se radi od kuće. O tome zašto je ovaj model postao hit u svetu, o njegovim prednostima i manama razgovaraćemo sa profesorkom Visoke škole socijalnog rada Tatjanom Milivojević.

Ovog leta zapazili smo neobične izmaglice i u danima kada nije bila velika vlažnost. Stiglo je i objašnjenje da je uzrok velika količina peska u atmosferi, a u to smo se uverili i prilikom padavina po tragovima na nasim prozorima i automobilima. Naučnici se već dugo bave ispitivanjem uticaja saharskog peska na vremenske prilike. Medju njima je i meteorolg Luka Ilić iz Instituta za fiziku. Od njega ćemo saznati do kakvih se zaključaka došlo i na šta upućuju kad je reč o intenzitetu i brzini klimatskih promena.

Predstojeći vikend biće u znaku dve manifestacije. U Novom Sadu se održava "Festival uličnih svirača", a u Zrenjaninu "Dani piva". To može biti prilika da provedete lep vikend, a čućemo šta nam predlažu iz turističkih organizacija ta dva grada.

Sa vama je Olivera Stajić.

 

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу