Читај ми!

Hašimoto sindrom - važno je na vreme ga prepoznati!

Epidemija koronavirusa posustaje, ali iza nje će ostati i fizičke i psihičke posledice. Stručnjaci očekuju učestalija oboljenja  izazvana  životom u strahu i neizvesnosti. Jedno od takvih je oboljenje tiroidne žlezde, pod nazivom Hašimoto sindrom. Vazno je prepoznati ga na vreme i pravilno lečiti. O tome ćemo razgovarati sa endokrinologom dr Vesnom Dimitrijević Srećković, sa Klinike za endokrinologiju KCS.

Srpski sudovi  zatrpani su sa skoro 170 hiljada tužbi građana protiv banaka, od kojih traže povraćaj novca uzetog na konto troškova obrade kredita. Na moguće posledice po rad banaka  i uticaj na stabilnost finansijskog sistema nedavno je ukazao i MMF. Da li bi problem tolikog
broja tužbi trebalo da reše banke ili država, jedno je od pitanja za Dušana Uzelca, sa portala „Kamatica".

 

Kako rad vatrogasaca, rudara i drugih radnika koji rade u opasnim uslovima učiniti bezbednijim? Odgovor stiže od grupe mladih naučnika okupljenih na projektu GRAMULSEN. Oni konstruišu specifične senzore koji bi se mogli ugraditi u zaštitna odela i tako  na vreme detektovati  parametre koji bi mogli da ugroze život radnika. O detaljima projekta razgovaraćemo sa vođom tima, Markom Spasenovićem, višim naučnim saradnikom u Institutu za hemiju, tehnologiju i metalurgiju.

Urednik i voditelj Olivera Stajić.


 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво