Euribor u minusu - niže rate kredita, problem za globalnu ekonomiju

Prethodne nedelje evropsku i svetsku ekonomiju je zatekla vest o rekordnom padu Euribora, to jest kamatne stope po kojoj grupa izabranih evropskih banaka međusobno pozajmljuje novac. Pad Euribora u negativnu zonu, iako je to na kraće staze povoljnije za dužnike, ipak znači da sa ekonomskim tokovima nešto ozbiljno nije u redu. Da li je sada pravo vreme za uzimanje kredita? O tome razgovaramo sa generalnim sekretarom Udruženja banaka Srbije Vladimirom Vasićem.

Zatišje između dva talasa virusa idealno je vreme da se podsetimo kampanje za darivanje krvne plazme onih koji su preležala kovid19. Lečenje krvnom plazmom je samo jedna od terapija koja se primenjuje kod najtežih pacijenata. Do sada je tu terapiju primilo 200 obolelih, a pred predstojeću jesen i zimu bilo bi dobro da napravimo i rezerve krvne plazm.

U Jutarnjem programu Uhvati dan proveravamo i kako je proteklo useljavanje u učeničke domove, gde ove godine važe nova pravila. Govorićemo i o tome kako se snalaze u vrtićima sada kada se sve više dece vraća u predškolske ustanove.

Iz Kontakt centra republičkih inspekcija saznajemo koliko ljudi se javilo i prijavilo nepoštovanje epidemioloških mera.

Vodimo vas i u Muzej čokolade.


Urednik i voditelj: Nikolina Miljković.

 

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара