Noćni program - Male noćne priče

Gost: Zeferino Grasi, glavni i odgovorni urednik Politikinog zabavnika.

Politikin zabavnik ove godine slavi svoj 80. rođendan. Prvi broj se pojavio na kioscima 28. februara 1939. godine, a na naslovnoj strani objavljen je strip „Miki Hrabri krojač" Volta Diznija. Njegov zadatak je bio i ostao da zabavi i pouči. Tokom proteklih decenija Zabavnik je
menjao format, urednike, ilustratore, ali ostao je najčitaniji magazin do danas. Mnogi su uz njega rasli, zahvaljujući i njemu izrasli u stvaraoce.

Politikin zabavnik je dobitnik Vukove nagrade, a povodom rođendana dobio je i himnu. Na stihove Branka Stevanovića, muziku je napisao Zoran Simjanović, a izvode je novosadske „Frajle".

Zeferino Grasi, glavni i odgovorni urednik Politikinog zabavnika će govoriti o nastajanju i koncepciji Zabavnika. Saznaćemo ko mu e dao ime i po ugledu na koji časopis je pravljen.

Pridružite nam se i vi, tako što ćete mejl poslati na tanja.nocniprogram@gmail.com.

Muzički urednik: Nataša Mančić.

Autor i voditelj: Tanja Gajović.

Ноћни програм Ноћни програм

Autor:
Група аутора

Сваке ноћи, од поноћи до четири ујутру, са слушаоцима ће бити водитељи и гости у студију, а из ноћи у ноћ разликоваће се и концепт програма, тако да ће слушаоци моћи да изаберу ноћ која највише одговара њиховом укусу, било да желе да слушају оперу или их интересује технологија. [ детаљније ]

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара