Novosti dana

Od sukoba na prostoru bivše Jugoslavije 10 hiljada 416 ljudi i dalje se vode kao nestali, a Srbija traži više od četiri hiljade, izjavio je predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović. Naveo je da je rasvetljavanje njihovih sudbina teško, jer ne postoje nove informacije. Povodom Međunarodnog dana nestalih lica, Odalović je rekao da je rešenje tog problema bitan preduslov za stabilizaciju stanja u regionu. Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta ocenjuje da je krajnje vreme da se rasvetli sudbina svih nestalih lica, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Sud u Prizrenu odredio je 30 dana pritvora Bogdanu Mitroviću koji je pre dva dana uhapšen u Suvoj Reci pri obilasku porodične kuće. Advokat optuženog Dejan Vasić koji je prisustvovao saslušanju rekao je da je Mitrović optužen po iskazu njegovog komšije Albanca, prema čijim rečima je Mitrović u selu Sopina u opštini Suva Reka navodno učestvovao u događajima koji imaju elemente zločina protiv civilnog stanovništa. Mitrović je tokom saslušanja odbacio te navode kao netačne.

Radnici "Goše" su odlučili da prekinu štrajk nakon jutrošnjeg dogovora rukovodstva sa Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza, koja će sa 20 miliona dinara pomoći da se završi posao za Iran, izjavio je predsednik Štrajkačkog odbora Milan Vujčić. On je dodao da će zahvaljujući tom poslu radnici dobiti po 30 hiljada dinara ove nedelje i još 30 hiljada dinara naredne sedmice, kao i da će početi da rade čim dobiju prvu uplatu. Goša je privatizovana pre 10 godina, a radnici su u štrajku od marta zato što im vlasnik duguje više od 20 zarada.

Stanovnici na zapadu američke države Luizijane pripremaju se za novu oluju i kišu jer se očekuje da tropska oluja Harvi ponovo pogodi kopno blizu granice Luizijane i Teksasa. Proteklog vikenda Harvi je pogodio Teksas, da bi se ponovo vratio u Meksički zaliv. Do sada je stradalo najmanje 18 ljudi. Šteta od oluje u Teksasu procenjuje se na 42 milijarde dolara.

Urednik i voditelj Slobodan Petrović.

Urednik vesti Irena Jelovac.

 

Новости дана Новости дана

Autor:
Радио Београд 1

Најпопуларнија радијска информативна емисија на нашим просторима деценијама уназад доноси најбрже и најсвеобухватније информације. Сваког дана у 15 сати на Радио Београду 1 и на сајту у Мп3 формату, 15 минута по завршетку емисије. [ детаљније ]

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара