Vukovi i Vajld Borsi u nedelju za titulu šampiona

Ekipe Beograd Vukova i Kragujevac Vajld Borsa igraće u nedelju finalnu utakmicu Nacionalne lige Srbije u američkom fudbalu. Domaćini će biti "divlje svinje", a utakmica na stadionu fudbalskog kluba Sušica, koji može da primi 3.000 gledalaca, počeće u 17 sati.

Prethodno će od 13 sati biti odigrana i revijalna ol-star utakmica.

"Mi smo već ispunili takmičarski cilj, pošto nam je prethodna sezona bila jako loša. Takođe smo značajno podmladili tim, skoro dve trećine sastava čine juniori, što me čini još zadovoljnijim", rekao je trener Vajld Borsa Blaža Bojić, koji je bio jedan od osnivača nedeljnog rivala, a čak mu i osmislio nadimak "vukovi".

Sportski direktor Vukova Aleksandar Ćirić, koji je i selektor reprezentacije Srbije, sa druge strane bio je osnivač kragujevačkog tima.

Igrač Vukova Ivan Nedeljković istakao je da se njegova ekipa, koja prošle sezone nije doživela poraz, osvestila posle nekoliko izgubljenih duela u prvom delu sezone.

"Mislili smo da smo nepobedivi, ali su nas porazi trgli, pa smo se konsolidovali. Sada smo maksimalno ozbiljni", rekao je Nedeljković.  Amerikanci u redovima beogradske ekipe Džordan Grin i Bilijam Bloker pohvalili su napredak američkog fudbala u Srbiji.

"Mnogo je talenta u Srbiji. Ovaj sport je i dalje nov u Srbiji, ali je napredak ogroman", rekao je Grin, koji je istakao i da bi rado igrao za reprezentaciju Srbije.

"U Srbiji sam stekao mnogo prijateljima. Već sam nekim drugarima iz SAD rekao da moraju da dođu i vide ovu zemlju", dodao je Grin.

"Ovde smo da bismo preneli naše znanje domaćim igračima. Talenat postoji, ali je problem nedostak trenera. Ipak, napredak je veći nego sto smo očekivali", ocenio je Bloker.

Aktuelni šampioni Vukovi i Vajld Borsi odigrali su četiri od pet dosadašnjih finala srpskog prvenstva u američkom fudbalu. Nijedna druga ekipa nije se okitila titulom šampiona.