Svaštara

Uključujemo Zorana Terzića, selektora ženske odbojkaške reprezentacije.

Direktno iz Azerbejdžana, sa Evropskog šampionata u odbojci, javiće nam se selektor i upoznati nas šansama i nadama naših odbojkašica. U "202 povoda", s njim će razgovarati kolega Dejan Bulajić.

Ksenija Radović će nam se javiti sa Kalemegdana, gde se u okviru Dana Evropske baštine održava i nedelja Marokanske kulture. Krajem septembra proslavlja se Evropski dan jezika kojim Savet Evrope, još od 2001. godine podstiče Evropljane da uče što više jezika, jer izreka kaže: "Što više jezika govoriš - više vrediš". O evropskom Danu jezika govoriće Branka Kostić iz Francuskog instituta.

Anica Tričković, profesorka matematike u OŠ "Toplički heroji" iz Žitorađe, na svetskom takmičenju "Microsoft HACK the Classroom" osvojila je drugo mesto. Pored toga što je jedan od Majkrosoftovih inovativnih nastavnika u Srbiji, Tričković je ambasador Srbije u Zajednici za naučno obrazovanje u Evropi sa sedištem u Briselu, a od nedavno i ambasador Srbije u organizaciji koja se bavi ciljevima održivog razvoja, a koje su donele UN. Predstaviće se u rubrici "Gospodo, ambasador Srbije", koju je pripremila Slađana Savić.

Za rubriku Top Potop, Jovana Janković je razgovarala sa rediteljem Vladanom Đurkovićem, koji joj je sastavio listu lepih mesta u našem gradu, za koja vam nije potreban novac. Slušajte pažljivo, jer svaki grad ima po neki ovakav kutak, za koji zna samo nekolicina ljudi.

Skoro svako od nas se u jednom trenutku suoči sa pitanjem šta odabrati - profesionalni uspeh ili uvećati porodicu. Ima li zaista istine u tome da burma na ruci smanjuje šanse za napredak u karijeri, saznaćete od Olivere Perić u rubrici "Moda 202".

"Kvaka" Dragutina Rokvića otvoriće vrata marketa u Nemačkoj da proveri zašto se ukida rok trajanja mnogih namirnica. To, inače, našim domaćicama nije strano, ali ima mnogo toga što bi mogle da nauče od koleginica iz Kine koje su sa zadovoljstvom prihvatile inovaciju koja popravlja kvalitet života, domaćica. Više se ne žale na kućne poslove jer mogu konačno da se posvete sebi.

Voditelj je Dušica Mijatović.

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара