Читај ми!

Šta obući za putovanje avionom i zašto helanke nisu dobar izbor

Nije važno gde putujete, da li je let noćni ili dnevni i koliko će da traje, važno je da vaša odeća bude udobna i da se u njoj prijatno osećate tokom putovanja.

Шта обући за путовање авионом и зашто хеланке нису добар избор Шта обући за путовање авионом и зашто хеланке нису добар избор

Farmerke pripijene uz telo i uske cipele nisu dobar izbor za letove avionom. Meka, rastegljiva moderna odeća, široke pantalone, lagane patike… preporučuju se za putovanja avionom.

Šta obući za let avionom

Preporuka je da odeća bude slojevita. Bez obzira na vremenske prilike, temperatura u kabini aviona može da bude promenljiva. Kardigan ili lagani pokrivač neke su od rešenja za regulaciju temperature tela.

Udobnost je jedan od ključnih izbora i odgovor na pitanje o čemu najviše da vodite računa kada birate šta ćete da obučete za let. Preporučljiva je i odeća koju nosimo tokom sportskih aktivnosti, a ako putujete poslom preporuka je odeća od pamuka koja je rastegljiva i koja se ne gužva.

Važno je pronaći balans između stila i udobnosti, jer je udobnost veoma važna“, istakla je Laura Ešli Barns, konsultant za porodična putovanja avionom.

Slojevito odevanje

Putnici koji putuju na toplije destinacije trebalo bi da se odluče za ležernije i laganije komade odeće, a putnici koji idu u zimske predele mogli bi da jakne i čizme obuku i obuju, kako bi im kofer bio organizovaniji. Ako putujete poslom izbor je malo teži.

Prozračne tkanine koje upijaju znoj

Ova vrsta materijala uvek je dobar izbor i može da bude jako korisna za visoke temperature“, istakla je Barnsova. To su materijali koji imaju sposobnost da upijaju vlagu i brzo se suše, a korisni su za sve klimatske uslove i dužine putovanja.

Poslovna kombinacija za let

Važno je da spojite stil i udobnost. Ako putujete sa kolegama ili treba da trčite pravo na sastanak čim avion sleti, preporuka su svilenkasti, rastegljivi komadi odeće, blejzer i pantalone.

Helanke nisu dobar uzbor, jer to može biti opasno.

Kristin Negroni, koja je objavila knjigu o najmisterioznijim svetskim avionskim katastrofama, objasnila je da helanke nose rizik.

Navela je da ova vrsta odeće predstavlja dodatnu opasnost u slučaju pada aviona u kome može da bukne požar.

Mnogi ljudi nose helanke tokom putovanja avionom, a preporuka je da treba izbegavati sintetička vlakna jer u nekim situacijama mogu biti zapaljiva. Poželjni su materijali od pamuka i viskoze“, savetuje Kristin Negroni.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара