уторак, 06.05.2014, 13:03 -> 14:47
Kuhinjski kalfa: „Sendvič sa piletinom“
Svakog utorka proveravamo kako kuvaju učenici ugostiteljskih škola u Srbiji. Kamere RTS-a snimile su u školskim kuhinjama i restoranima recepte za zdrave, jeftine i lepe obroke. Na redu je „Sendvič sa piletinom“. Od broja „lajkova“ na „Fejsbuk“ stranici „Kuhinjskog kalfe“ zavisi i plasman škola.
U Jutarnjem programu RTS-a nastavlja se druga sezona „Kuhinjskog kalfe“. Svakog utorka u 8.30 časova nova lica, novi recepti i jedna nova škola.
Novu sezonu prolećnih recepata možete da pratite na Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“, gde možete i da glasate, lajkovanjem objavljenih video-klipova. Mladi kulinari Ekonomsko - trgovinske škole iz Smedereva pokazali su kako se sprema „Sendvič sa piletinom“.
Sendvič sa piletinom
Na tostirano parče hleba namažemo margarin, stavimo zelenu salatu, zatim isečenu piletinu, dva koluta paradajza, tanko sečen kačkavalj i sve to preklopimo takođe tostiranim parletom hleba.
Nakon doručka dobro je popiti frape od banana koji je pun vitamina. Banane prepoloviti na pola, dodati mleko i mutiti u blenderu sve dok masa ne postane glatka i ujednačena.
Kuhinjski kalfa
Takmičenje ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i aranžiranju zdravih i pristupačnih obroka, „Kuhinjski kalfa“, zamišljeno je kao serijal priloga iz školskih kuhinja.
Uz pomoć svojih nastavnika, učenici spremaju jela koja su specijaliteti u sredinama u kojima se nalazi njihova škola. Pažnja je usmerena na nutritivnu vrednost obroka kao i na cenu, koja treba da bude prihvatljiva.
Snimanje i priprema jela odvija se u školskim restoranima, na istim mestima na kojima se i polažu ispiti iz kuvarstva, ona koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole.
Učenici, zajedno sa nastavnicima i nutricionistima, gostovaće u najgledanijoj jutarnjoj emisiji u Srbiji i na taj način promovisati svoju školu, ali pre svega podsticati mlade na zdravu ishranu i zdrav život.
Svi prikazani recepti, zajedno sa cenama i snimkom načina pripreme moći će da se vide na Internet portalu RTS-a, u podsajtu Magazin, i Fejsbukstranici „Kuhinjskog kalfe“.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар