Читај ми!

Kuhinjski kalfa: „Prolećna salata od piletine“

Receptom za „Prolećnu salatu od piletine“ počela je druga sezona „Kuhinjskog kalfe“ - „Vršnjaci kuvaju za vršnjake“. Kao i do sada, utorkom od 8.30 časova Jutarnji program RTS-a. Nova lica, novi recepti i jedna nova škola. Sezona prolećnih recepata moći će da se prati na Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“. Glasajte za škole i omiljene recepte lajkovanjem video-klipova.

Jutarnji program RTS-a počinje novu, drugu sezonu „Kuhinjskog kalfe“ – „Vršnjaci kuvaju za vršnjake“.

Kao i do sada, utorkom od 8.30 časova, Jutarnji program RTS-a. Nova lica, novi recepti i jedna nova škola. Srednja ekonomska škola iz Novog Sada „Svetozar Miletić“, predstavila je već na početku ciklusa prolećnu salatu sa piletinom.

I novu sezonu prolećnih recepata moći ćete da pratite na fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“. Glasajte za škole i omiljene recepte na Fejsbuku, lajkovanjem video-klipova koje tamo objavljujemo.

„Prolećna salata od piletine"

Piletinu koju smo predhodno marinirali sa ajvarom i maslinovim uljem pečemo na umerenoj vatri 10 minuta.

Za to vreme ispečemo tost hleb na malo maslinovog ulja, kao čvrstu i hrskavu podlogu salati.

Sos od mirođije pripremamo tako što mirođiju i sitno seckamo i pomešamo sa pavlakom, sirćetom i malo soli.

Pečenu piletinu iseći na tračice i pomešati s povrćem koje smo takođe isekli na tračice.

Sve sastojke rukom promešati i dodati malo soli i maslinovog ulja.

Tost hleb postaviti u tanjir, namazati ga sosom od mirođije, a preko toga staviti salatu sa piletinom. Dekorisati klicama praziluka, sremušom i orasima.

Kuhinjski kalfa

Takmičenje ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i aranžiranju zdravih i pristupačnih obroka, „Kuhinjski kalfa“, zamišljeno je kao serijal priloga iz školskih kuhinja.

Uz pomoć svojih nastavnika, učenici spremaju jela koja su specijaliteti u sredinama u kojima se nalazi njihova škola. Pažnja je usmerena na nutritivnu vrednost obroka kao i na cenu, koja treba da bude prihvatljiva.

Snimanje i priprema jela odvija se u školskim restoranima, na istim mestima na kojima se i polažu ispiti iz kuvarstva, ona koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole.

Učenici, zajedno sa nastavnicima i nutricionistima, gostovaće u najgledanijoj jutarnjoj emisiji u Srbiji i na taj način promovisati svoju školu, ali pre svega podsticati mlade na zdravu ishranu i zdrav život.

Gledaocima Jutarnjeg programa će se predstaviti škole iz Vrnjačke Banje, Niša, Leskovca, Čačka, Velike Plane, Čajetine, Novog Pazara, Aranđelovca, Kragujevca i iz dve beogradske škole.

Svi prikazani recepti, zajedno sa cenama i snimkom načina pripreme moći će da se vide na Internet portalu RTS-a, u podsajtu Magazin, i Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“.

Od broja lajkova zavisi i plasman škola.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 03. јун 2025.
31° C

Коментари

Da, ali...
Како преживети прва три дана катастрофе у Србији, и за шта нас припрема ЕУ
Dvojnik mog oca
Вероватно свако од нас има свог двојника са којим дели и сличну ДНК
Nemogućnost tusiranja
Не туширате се сваког дана – не стидите се, то је здраво
Cestitke za uspeh
Да ли сте знали да се најбоље грамофонске ручице производе у Србији
Re: Eh...
Лесковачка спржа – производ са заштићеним географским пореклом