уторак, 04.03.2014, 14:52 -> 16:20
Kuhinjski kalfa: „Prolećna salata od piletine“
Receptom za „Prolećnu salatu od piletine“ počela je druga sezona „Kuhinjskog kalfe“ - „Vršnjaci kuvaju za vršnjake“. Kao i do sada, utorkom od 8.30 časova Jutarnji program RTS-a. Nova lica, novi recepti i jedna nova škola. Sezona prolećnih recepata moći će da se prati na Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“. Glasajte za škole i omiljene recepte lajkovanjem video-klipova.
Jutarnji program RTS-a počinje novu, drugu sezonu „Kuhinjskog kalfe“ – „Vršnjaci kuvaju za vršnjake“.
Kao i do sada, utorkom od 8.30 časova, Jutarnji program RTS-a. Nova lica, novi recepti i jedna nova škola. Srednja ekonomska škola iz Novog Sada „Svetozar Miletić“, predstavila je već na početku ciklusa prolećnu salatu sa piletinom.
I novu sezonu prolećnih recepata moći ćete da pratite na fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“. Glasajte za škole i omiljene recepte na Fejsbuku, lajkovanjem video-klipova koje tamo objavljujemo.
„Prolećna salata od piletine"
Piletinu koju smo predhodno marinirali sa ajvarom i maslinovim uljem pečemo na umerenoj vatri 10 minuta.
Za to vreme ispečemo tost hleb na malo maslinovog ulja, kao čvrstu i hrskavu podlogu salati.
Sos od mirođije pripremamo tako što mirođiju i sitno seckamo i pomešamo sa pavlakom, sirćetom i malo soli.
Pečenu piletinu iseći na tračice i pomešati s povrćem koje smo takođe isekli na tračice.
Sve sastojke rukom promešati i dodati malo soli i maslinovog ulja.
Tost hleb postaviti u tanjir, namazati ga sosom od mirođije, a preko toga staviti salatu sa piletinom. Dekorisati klicama praziluka, sremušom i orasima.
Kuhinjski kalfa
Takmičenje ugostiteljskih škola Srbije u pripremanju i aranžiranju zdravih i pristupačnih obroka, „Kuhinjski kalfa“, zamišljeno je kao serijal priloga iz školskih kuhinja.
Uz pomoć svojih nastavnika, učenici spremaju jela koja su specijaliteti u sredinama u kojima se nalazi njihova škola. Pažnja je usmerena na nutritivnu vrednost obroka kao i na cenu, koja treba da bude prihvatljiva.
Snimanje i priprema jela odvija se u školskim restoranima, na istim mestima na kojima se i polažu ispiti iz kuvarstva, ona koja odgovaraju ukusu i tradiciji grada i okoline u kojoj se nalazi sedište škole.
Učenici, zajedno sa nastavnicima i nutricionistima, gostovaće u najgledanijoj jutarnjoj emisiji u Srbiji i na taj način promovisati svoju školu, ali pre svega podsticati mlade na zdravu ishranu i zdrav život.
Gledaocima Jutarnjeg programa će se predstaviti škole iz Vrnjačke Banje, Niša, Leskovca, Čačka, Velike Plane, Čajetine, Novog Pazara, Aranđelovca, Kragujevca i iz dve beogradske škole.
Svi prikazani recepti, zajedno sa cenama i snimkom načina pripreme moći će da se vide na Internet portalu RTS-a, u podsajtu Magazin, i Fejsbuk stranici „Kuhinjskog kalfe“.
Od broja lajkova zavisi i plasman škola.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 1
Пошаљи коментар