Читај ми!

Život na kružnom toku - „Nemaju dosadne komšije“

Par iz Velsa već 40 godina živi na kružnom toku u Denbiširu. Kuća pripada porodici Hovatson od 1960. godine. Tada o izgradnji kružnog toka nije bilo ni reči, danas on ide oko kuće porodice i prava je atrakcija. Napravljen je 1980. godine.

Kuća bračnog para okružen je sa pet raskrsnica i nalazi se na zaobilaznici u severnom Velsu. Iako se svakodnevno suočavaju sa određenim poteškoćama, par ne želi da se preseli, a njihova priča stigla je i u medije.

Kako je naveo bračni par, oni ne planiraju da se sele sa pomenute lokacije, jer ih za nju vežu lepe uspomene.

„Živimo ovde već 62 godine i imam mnogo lepih uspomena. Živeli smo preko puta. Kada je napravljen kružni tok vozači su često znali da zalutaju. Volimo naš pogled na planine i nemamo komšije koje zanima naša privatnost", rekao je Enven Hovatson.

Kuća bračnog para je na sredini kružnog toka, a ulaz u kuću je sa jednog od puteva sa kružnog toka.

Do 1960-ih godina postojala je železnička pruga i nije bilo obilaznice ili kružnog toka na imanju koje je i tada bilo u vlasništvu porodice.

„Saobraćaj se odvija samo u jednom pravcu, tako da nije teško izaći, a vremenom se navikneš na buku. Više ne čujem automobile", rekla je Enven.

„Imamo spektakularan pogled, a na kući su dupla stakla zbog buke. Imamo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, pa je dostavljačima teško da poveruju da nam je kuća na kružnom toku", istakao je Hovatson.

четвртак, 20. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије