Читај ми!

Aerodrom za leteće automobile gradi se u Engleskoj

Leteći automobili ili vazdušna taksi vozila sve su popularnija u svtu, a zainteresovanost je sve veća za ovaj vid prevoza putnika i robe. Prvi aerodrom za leteće automobile pravi se u Engleskoj, u gradu Koventri i biće završen do novembra 2021. godine.

Velike kompanije poput "Boinga" i "Poršea", ozbiljno razmišljaju o razvoju ove vrste vozila. U Engleskoj je zvanično započeta izgradnja prve luke za leteće automobile. Britanska kompanija „Urban-Er Port", udružila se sa automobilskim gigantom "Hjundai Motors", kako bi izgradili moderan aerodrom za leteće automobile, koji bi trebalo da prevoze ljude i robu.

Cilj novog projekta je razvijanje infrastrukture za sledeću generaciju električnih i autonomnih vazdušnih vozila.

„Automobilima trebaju putevi, vozovima pruge, avionima aerodromi, električnim letelicama sa vertikalnim poletanjem i sletanjem (eVTOL) potrebne su „Urban Er Port luke". Pre više od sto godina obavljen je prvi komercijalni let koji je kreirao modernizaciju povezanog sveta. "Urban Er Port", će unaprediti povezanost naših gradova, započeti produktivnost i pomoći Velikoj Britaniji da preuzme glavnu ulogu u novoj 'čistoj' globalnoj ekonomiji ", izjavio je Riki Sadhu, osnivač i direktor "Urban-Er Porta".

Aerodrom „Urban Er Port", je za 60 odsto manji u odnosu na tradicionalni heliodrom, a može se izgraditi za nekoliko dana, ekološki je prihvatljiv, jer nema emisiju štetnog zračenja.

Kako najavljuju iz kompanije "Hjundai", planirano je da se do 2028. godine napravi "eVTOL" vozilo.

Urbana-vazdušna luka izabrana je vladinim programom čiji je cilj razvoj letenja sa nultom emisijom gasova. 

петак, 09. јун 2023.
18° C

Коментари

Operacija ingvinalne kile
Одговори лекара, 21. 6. 2014.
Pornografija
Зависност од порнографије нема никакве везе са сексом, тврди терапеут
Zujanje
Зујање у ушима није безазлено
Paraplegija
Прва операција кичмене мождине матичним ћелијама у Србији!
Zujie vec 10 godina, and counting
Зујање у ушима није безазлено