Читај ми!

Kod novih „ajfona“ novo je samo jedno – sve!

Novi „Eplovi“ pametni telefoni, "iPhone 6S" i "6S Plus", najnapredniji su do sada, čulo se na predstavljanju u San Francisku. Čip im je 70 odsto brži od prethodnih modela. Kamera, očekivano, ima 12 megapiksela. Javnost prvo videla novi softver za pametne satove, kao i novi, najveći „ajped“ do sada, "iPad Pro", i televizijsku aplikaciju.

21.05 - Najveselije za kraj... Na scenu izlazi grupa "One Republic".

21.00 - U prodaji će se naći malo kasnije nego što se mislilo – 25. septembra. Kuk ističe da je ovo najnapredniji telefon koje su do sada napravili.

20.57 - Osnovni model i dalje ima memoriju od 16 GB. A cene takođe ostaju iste. Bar na američkom tržištu uz dvogodišnji ugovor.

20.55 - Vaj-faj mu je dvostruko brži.

20.50 - Da bi se iskoristile sve mogućnosti ove kamere, morate otići u egzotične krajeve, kaže Fil indirektno.

20.47 - Naš cilj su bile fantastične boje. A tu je sada i 4k video!

20.44 - Kamera je nova – „ajsajt“ od 12 megapiksela. Pedeset odsto više piksela nego pre, ističe Fil Šiler. Da, i dalje malo viri iz pozadine. Ali je zato autofokus bolji.

20.40 - Očekivano, telefon ima A9 čip. Brži je od A8 za 70 odsto! Ima 90 odsto brže grafike, u „klasi konzola“. Demo izgleda „ubitačno“!

20.30 - Ekrani su im pokriveni najjačim staklom u industriji, aluminijumsko kućište nikad bolje, međutim, priča počinje najačim adutom - 3D Touch-om, novom generacijom.

Taj trodimenzionalni dodir učiniće da vaše slike, poruke i ostalo iskoče na vaš ekran, uz specijalne efekte u pozadini.

Pritisnite malo, jače, još jače... Ovaj dinamički sistem je duboko integrisan u "Ajos 9".

20.25 - Konačno! Najpopularniji telefon svih vremena, „ajfon“, kako ističe Kuk. „Uzbuđen sam što mogu da vam pokažem nove modele. Možda izgleda poznato, ali mi smo promenili sve.“

20.22 - Za mnoge glavni deo večeri, predstavljanje novih smartfona, još uvek nije počeo.

19.50 - Kuk se vratio na scenu da bi najavio... Još uvek ne nove „ajfone, već njihovu viziju televizije! Naime, više od 60 odsto TV striminga gleda se preko „Eplovih“ uređaja. Tako da, kako Kuk kaže, budućnost televizije leži u aplikacijama.

19.45 - Najnapredniji „ajped“ biće ponuđen u tri koloritne varijante: sivoj, zlatnoj i srebrnoj. Njegove cene na američkom tržištu možete videti na slici iznad.

19.18 - Usledio je deo o novom „ajpedu“, "iPad Pro". Namoćnijem uređaju takve vrste koji su do sada napravili. Ima najveći ekran na jednom "Ajosu". Može sve što može i pametni telefon, ističe Fil Šiler.

Brži je od 80 odsto Pi-Sijeva. Ima bateriju koja drži 10 časova.

19.00 - Tim Kuk, izvršni direktor „Epla“, nalazi se na bini. Očekuje se opširna najava sa mnogo brojeva. Zahvalio je svim zaposlenima u „Eplu“ koji su tu i priču počeo od novog softvera za pametni sat, watchOS 2.0.

18.30 - Sala je već puna, tenzija raste!

17.22 - Šuška se da će događaj svojim nastupom zatvoriti Tejlor Svift.

17.10 - Novinare već puštaju u „Bil Grejem sivik auditorijum“, grandioznu salu u San Francisku, gde će biti predstavljeni novi pametni telefoni, iako je do početka ostalo skoro dva časa.

Nikada se S modeli nisu po dizajnu mnogo razlikovali od svojih prethodnika tako da se to ne očekuje ni danas – "6S" i "6S plus" će uglavnom imati hardverske promene, kao i pompezno najavljivano prepoznavanje različite jačine dodira po ekranu.

Ova opcija, već predstavljena na „Eplovom“ pametnom satu kao "Force Touch", navodno će prepoznavati tri vrste dodira, a kako navode specijalizovani mediji, na telefonima će se zvati "3D Touch Display".

Trebalo bi da ekrani ostanu isti kao kod „ajfona 6“ i „6 plus“, sa istim dijagonalama (4,7 i 5,5 inča) i rezolucijom. Novine podrazumevaju bolji procesor "A9" i 2 GB RAM memorije.

Kućište će biti izrađeno od jačeg aluminijuma, otpornijeg na savijanje. Kad je reč o boji, spominju se četiri varijante: zlatna, roze-zlatna, srebrna i tamnosiva.

„Epl“ će unaprediti i prednju i zadnju kameru – zadnja sa 8 „skače“ na 12 MP i sa njom će moći da se snima i 4k video, dok će se rezolucija prednje kamere povećati na 5 MP, uz dodatni blic za bolje selfije.

Navodno bi u prodaji trebalo da se pojavi 18. septembra, sa istom cenom na američkom tržištu kao i svake godine.

Postoji mogućnost da do kraja godine bude predstavljen i model "6C".

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво