Deset kilometara u sedmom mesecu

Čuvena britanska dugoprugašica Pola Redklif istrčala je humanitarnu trku na deset kilometara - u sedmom mesecu trudnoće. Novac prikupljen u akciji održanoj u Lidsu namenjen je obolelima od raka.

Istrčati deset kilometara i nije neki problem ukoliko ste profesionalna atletičarka, specijalizovana za duge pruge.

Britanska dugoprugašica Pola Redklif je, međutim, dospela na naslovne strane ostrvske štampe jer je istračala deset kilometara dugu humanitarnu trku u Lidsu - u sedmom mesecu trudnoće.

Pola Redklif je trku završila za vreme koje je daleko od njenog svetskog rekorda, a poslednjih sto metara imala je „pomoć" svoje trogodišnje ćerke Ajle.

„Ovo je fantastičan događaj i zaista sam se sjajno zabavila. Trčim svakog dana i osećam se odlično", kaže 36-godišnja atletičarka.

Trka je održana u čast Džejn Tomlinson, osnivača fondacije za pomoć obolelima od raka, koja je i sama preminula od te opake bolesti.

Tomlinsonova je 1991. lečena od raka dojke, ali se bolest povratila 2000. godine, sa metastazama po celom telu i lekari su joj davali najviše još 12 meseci života.

Međutim, Džejn Tomlinson je u narednih šest godina tri puta istrčala londonski i jednom njujorški maraton, dva puta je „izgurala" triatlon i biciklom obišla Evropu i Sjedinjene Države.

Podvrgavajući sebe gotovo nemogućim fizičkim izazovima, prikupila je oko dva miliona funti za humanitarnu fondaciju koju je osnovala. Umrla je 2007. godine.

„Džejn Tomlinson je bila neverovatno inspirativna osoba, koja nikoga nikada nije izneverila, a ova trka odražava njenu borbu i njen stav prema životu. Reč je o nečemu veoma ozbiljnom, ali se time bavimo na veoma pozitivan način, što pričinjava zadovoljstvo mnoštvu ljudi", rekla je po završetku trke Pola Redklif.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво