Читај ми!

Umro Metju Peri, zvezda popularne serije „Prijatelji“

Iznenada je preminuo glumac Metju Peri, poznat po ulozi Čendlera Binga u popularnoj seriji „Prijatelji“, javljaju svetski mediji.

Kanadsko-američki glumac Metju Peri, koji je svetsku slavu stekao kao duhoviti Čendler Bing u legendarnoj američkoj seriji Prijatelji, preminuo je u 55. godini.

Peri je prošle godine objavio memoare Friends, Lovers, And The Big Terrible Thing gde je opisao svoju višegodišnju borbu sa zloupotrebom droge, lekova i alkohola.

Smrt proslavljenog glumca potvrđena je u izjavi koju je objavio En-Bi-Si, TV mreža koja je 10 godina emitovala Prijatelje, na platformi Iks [Tviter].

„Neverovatno smo tužni zbog prerane smrti Metjua Perija. Doneo je toliko radosti stotinama miliona ljudi širom sveta svojim savršenim tajmingom i ironičnom duhovitošću. Njegovo nasleđe živeće kroz bezbroj generacija“, navodi se u saopštenju En-Bi-Si entertejnmenta.

Glumac je pronađen mrtav, u hidromasažnoj kadi ili džakuziju, u svojoj kući u Los Anđelesu, rekli su američkim medijima izvori. Prvi izveštaji policije pokazuju da smrt nije nasilna.

Metju Peri rođen je 19. avgusta 1969. godine u američkom gradu Vilijamstaunu u Masačusetsu, ali se nakon razvoda roditelja sa majkom preselio u Kanadu, u Otavu, gde je odrastao.

Išao je u osnovnu školu sa sadašnjim premijerom Kanade, Džastinom Tridoom sa kojim se jednom čak i potukao.

Širom sveta ostaće upamćen po ulozi Čendlera Binga u izuzetno uspešnoj seriji Prijatelji, koja je emitovana od 1994. do 2004. godine.

Poslednju epizodu legendarne serije o šestoro prijatelja videlo je 52,5 miliona gledalaca samo u SAD, što je čini najgledanijom TV epizodom dvehiljaditih.

Sa kolegama iz serije Dženifer Aniston, Kortni Koks, Dejvidom Švimerom, Metom Leblankom i Lizom Kudrou, Peri je, 17 godina nakon završetka serije, učestvovao u specijalnoj emisiji koja je emitovana na HBO Maksu 2021. godine.

Serija je od svih šestoro prijatelja napravila međunarodno poznate ličnosti i tražene glumce.

Ipak niko od njih nije uspeo da ponovi nivo individualne slave i komercijalnog uspeha koji su postigli kao ansambl serije koja je neko vreme bila najgledaniji američki televizijski program u udarnom terminu.

Tokom većeg dela emitovanja serije Perijeva borba sa zavisnošću od lekova i alkohola, bila je skrivena od javnosti. U intervjuu Njujork tajmsu objavljenom u oktobru 2022, glumac je otkrio da je punih 18 meseci „čist“: „Verovatno sam potrošio oko devet miliona dolara pokušavajući da se otreznim“.

Peri je u svojoj knjizi ispričao da je morao da bude vraćen na rehabilitaciju odmah nakon snimanja epizode Čendlerovog i Monikinog venčanja.

Nakon Prijatelja, Metju Peri je učestvovao u tri televizijska poduhvata koja su se pokazala kratkotrajnim – Studio 60 na Sanset Stripu, Gospodin Sanšajn i Go on.

Tokom nastavka karijere, gostovao je u poznatim serijama ili se pojavljivao kao Čendler u TV emisijama, uključujući Zapadno krilo, Ali Mekbil, Beverli Hils.

Najuspešnije uloge na filmu imao je u ostvarenjima Ne zaljubljuj se na prvi pogled (Fools Rush In), Ubica mekog srca (The Whole Nine Yards), Kako sam zavoleo Saru (Serving Sara), Povratak ubice mekog srca (The Whole Ten Yards).

Iako je bio u vezama sa poznatim lepoticama među kojima su bile Jasmin Blit i Džulija Roberts, nikada se nije ženio.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара