Читај ми!

Kevin Spejsi proglašen nevinim za devet seksualnih prestupa na londonskom sudu

Oskarovac Kevin Spejsi, koji danas slavi 64. rođendan, oslobođen je optužbi za devet seksualnih delikata na londonskom Sautvrark kraljevskom sudu, prenosi Bi-Bi-Si.

Holivudska zvezda negirala je sve optužbe – koje uključuju sedam tačaka za seksualni napad i dve za seksualni odnos bez saglasnosti – za koje su ga optužila četvorica muškaraca. Posle većanja koje je trajalo 12 sati i 26 minuta, porota je saopštila da Spejsi nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

Kada je predsednica porote devet puta izgovorila „nije kriv“, Spejsi je počeo da plače na optuženičkoj klupi, a zatim je još uvek u suzama zagrlio svog menadžera i pravni tim i zahvalio se osoblju suda.

Navodne žrtve koje su podnele tužbu protiv glumca sada su u tridesetim i četrdesetim godinama, a incidenti su se desili između 2001. i 2013. godine.

Advokat odbrane, Patrik Gibs, u završnoj reči je rekao da su Spejsiju „sudile društvene mreže“. Tvrdio je da su trojica od četvorice tužitelja lagali kada su izneli optužbe protiv Spejsija, i da su to učinili „iz razloga koji će, na kraju, biti znani samo njima samima“.

Gibs je dodao da je četvrti podnosilac tužbe bio pijan, kao i da nije zločin voleti seks, čak i ako si poznat. „Nije zločin imati seks sa nekim ko je istog pola, jer ovo je 2023. a ne 1823.“

Tužioci su pak poroti rekli da je filmska zvezda ostavila četiri podnosioca tužbe da se osećaju kao „jadni, poniženi i bezvredni“.

Spejsi je negirao da je koristio svoju slavu da uvuče ljude u krevet, rekavši da je pokušao da pomogne drugima – i opisao je optužbe kao „nož u leđa".

Sva četvorica Spejsijevih tužitelja po zakonu imaju pravo na doživotnu anonimnost.

субота, 02. децембар 2023.
6° C

Коментари

Eto
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Novcanice
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Macka i maticnjak
Крећете на пут и водите љубимца - како могу да помогну валеријана и матичњак
Oči su najlepši 'prozori na svetu'....
Длаке из ока? И то је могуће!
Pa
Tестирање вакцине против рака дојке