Читај ми!

Ilon Mask novog generalnog direktora Tvitera uporedio sa Staljinom

Izvršni direktor „Tesle“ Ilon Mask ismevao je odlazak Džeka Dorsija sa mesta generalnog direktora Tvitera fotografijom koja aludira na čistke Josifa Viserionoviča Stljina – uporedivši novog direktora Paraga Agrivala sa sovjetskim liderom, a Dorsija sa jednom od njegovih žrtava.

Džek Dorsi je u ponedeljak najavio da će se povući sa funkcije generalnog direktora „Tvitera“, koju je obavljao od 2015. godine. Direktor tehnološkog sektora kompanije, Parag Agraval je imenovan kao Dorsijeva zamena i on se zahvalio svom prethodniku u objavi sa zajedničkom fotografijom.

Iako se činilo da između Dorsija i Agravala nije bilo zle krvi, osnivač „Tesle“ i „Spejs Eksa“, Ilon Mask, ih je ismejao fotografijom na kojoj je Agravalovo lice zalepljeno na Staljinovo telo a Dorsijevo na Staljinovog šefa Ministarstva unutrašnjih poslova (NKVD), Nikolaja Ježova.

Neki su mislili da Mask aludira na Staljinov zahtev da se Ježov ukloni sa fotografija pošto je pao u nemilost i pogubljen u čistkama.

Samo nekoliko dana po stupanju na novu dužnost, Agraval je zabranio deljenje slika ili video-snimaka privatnih osoba bez njihovog pristanka, što su kritičari ocenili kao ukidanje nezavisnog novinarstva na platformi.

Agraval se takođe ljutio i zbog ranijih objava na Tviteru o verskoj i rasnoj pripadnosti.

Ostaje nejasno da li je Mask hteo da poruči kako je Agraval nasilno izbacio Dorsija sa mesta direktora, mada je u prethodnoj objavi Mask pohvalio Agravalovu promociju, tvrdnjom da „Sjedinjene Dršave imaju veliku korist od indijskih talenata“.

Iako je Dorsi tvrdio u svojoj ostavci da je u pitanju njegova lična odluka i da je Agraval bio njegov izbor, neki izvori su tvrdili da je Dorsi smenjen – ukazujući na izvještaje iz 2020. godine u kojima se tvrdilo da milijarder i član odbora „Tvitera“, Pol Singer, pokušava na sve načine da ga se otarasi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво