Читај ми!

Tajna spavaće sobe kraljice Elizabete

Za dug život neophodan je dobar san. Saznajte da li je tajna dugovečnosti britanske kraljice u skupocenom dušeku od 80.000 evra na kojem spava.

U privatnu spavaću sobu kraljice Elizabete, osim njenog supruga i ličnih sluškinja, niko nikada nije ušao. Doduše, kao što je to prikazano i u četvrtom serijalu serije "Kruna", to je uspelo Majklu Fejganu, koji je, 9. jula 1982. uspeo da se ušunja u Bakingemsku palatu i poželi kraljici dobro jutro, pre nego što ga je obezbeđenje izvelo napolje i policija uhapsila. 

Ali postoji neko ko dobro poznaje svaki centimetar kraljičine spavaće sobe! To je kompanija koja je napravila dušek na kojem kraljica spava.

Britanska suverenka koristi dušeke isključivo engleske kompanije iz Kornvola, Vispring, koja decenijama snabdeva kraljevsku kuću svojim madracima. 

Onaj na kojem spava kraljica Elizabeta zove se "Dijamantsko veličanstvo". Cena? Prava sitnica!

Menadžer za izvoz u toj kompaniji Simone Rosi otkriva da je cena tog modela oko 80.000 evra.

Reč je o krevetu dimenzija 180×200cm, teškom 80 kilograma. 

Rukovodstvo kompanije poklanja veliku pažnju održivosti i očuvanju životne sredine.

Osobenost ovog kreveta leži u tri sloja opruga, umetnutih u džepove od prirodnog materijala, kao što je vuna vikunje, južnoameričke životinje koja živi u Andima i bliski je rođak lame, a čija vuna važi za najkvalitetniju na svetu. Zatim ukombinovani su još i šetlandska vuna, kašmir, svila i bambus. 

Oni omogućavaju telu da diše i obezbeđuju podršku za kukove, ramena i kičmu. Princ Hari i Megan Markl su takođe želeli ove dušeke za svoju kuću u Vindzoru. 

Rosi posebno ističe da je princeza Dajana, kada je bila trudna prvi put, zahtevala da promeni krevet. Želela je mekši da bi bolje spavala sa trudničkim stomačićem, pa je naručila njihov krevet. I odmah je bila zadovoljna. 

Krevete ove kompanije koriste i pripadnici  holandske i španske kraljevske porodice, kaže Rosi.

Dugogodišnja šefica tima za čišćenje u britanskim kraljevskim vilama, Barbara Olred, otkriva da je bilo neophodno bar dvadeset minuta za nameštanje kreveta kraljice Elizabete svako jutro, da bi se sve doteralo do perfekcije i uklopili dezeni na posteljini.

Ali priznaje da je na kraju krevet bio tako privlačan da je padala u iskušenje da uskoči u njega.

Ako uzmemo u obzir da gotovo trećinu života provedemo spavajući, možda tajna kraljičine dugovečnosti i vitalnosti leži upravo u njenom krevetu.

петак, 31. март 2023.
18° C

Коментари

Pismenost
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Дрмно
ЕПС ће размотрити захтев за расељавање села Дрмно
PRETPLATA
Такса за јавни медијски сервис и услови ослобађања
Nije baš lako...
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета
Добар текст
Ако сте и ове године донели одлуку да промените своје навике, психолози имају неколико савета