Kreativni Aranđelovčanin zavredio mesto na najprestižnijoj platformi veb dizajna

Na čuvenoj francuskoj platformi pod nazivom „Omiljeni dizajn“ na koju se prijavljuju dizajneri i agencije iz celog sveta, od pre nekoliko dana su se našle i kreacije postera mladog Aranđelovčanina Dejana Kovačevića, kome je pravljenje veb postera u neku ruku, hobi.

Više iz znatiiželje i bez velikih očekivanja ovaj mladi grafički dizajner konkurisao je sa nekoliko svojih radova. Jedan od njegovih postera naći će se zajedno sa kreacijama čuvenih svetskih dizajnera u knjizi, koja je mnogima inspiracija u veb dizajniranju.

„To me afirmiše u smislu da nisam samo dizajner koji dizajnira neku običnu stvar, običan flajer, već da mogu mnogo više od toga da ponudim i klijentima ali i sebi, da izađem u susret da se i ja u stvarnosti oslobodim“, smatra Dejan Kovačević.

Posle sticanja diplome grafičkog dizajnera osnovao je studio koji se bavi grafičkim dizajnom. Radio je sajtove za mnoge institucije u Srbiji i svetu, ali i u svom rodnom gradu. Redizajnirao je sajtove Narodnog muzeja i Narodne biblioteke u Aranđelovcu.

„Mislim da smo uspeli da poboljšamo broj poseta ljudi koji dolaze u naš muzej. Dejan je našao pravo rešenje, šta to posetioci žele da vide i da  to afirmiše na pravi način“, napominje Darko Milovanović, direktor Narodnog muzeja u Aranđelovcu.

Dejan je na neki način želo da vrati ono vreme kada su nas posteri obaveštavali o događanjima.

„Želim da taj format postera bude iskorišćen za nešto drugo. Za prenošenje poruka iz umetnosti i generalno, za prenošenje poruka koje mogu da imaju neki širi društveni kontekst. Tako da oni mogu istovremeno biti i digitalizovani i fizički posteri na koje smo navikli“, naglašava Dejan.

Poster Igraj se okolo već je objavljen na sajtu i društvenim mrežama ove francuske platforme. Knjiga sa 365 dizajnerskih rešenja, među kojima je i Dejanov rad, biće izdata početkom naredne godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. јул 2024.
20° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару