"Pokisli" cvetići vraćaju mušterije

Svetska ekonomska kriza praktično je isterala poklonike mode iz prodavnica odeće i obuće. Dizajneri smatraju da su uspeli da nađu rešenje i da će posebno osmišljenim cvetnim dezenima privući kupce.

Dizajneri koji izlažu svoje kreacije na tekućoj njujorškoj Nedelji mode smislili su novu taktiku da privuku kupce koji zbog krize u širokom luku zaobilaze prodavnice odeće i obuće.

Simboli prolećnih promena - cvetići - ovog puta ublaženi su izmaglicom i kapima kiše.

Dezeni koje preporučuju kreatori i dalje su veseli i lepršavi, ali je cveće sakriveno iza kišne „zavese" i kao da nagoveštava da će proleće doći, ali malo nesigurnijim koracima.

Prodavci bi trebalo da budu zadovoljni tom eksplozijom boja koja će okupirati njihove prodajne prostore, jer to privlači mušterije.

Ipak, dizajneri su svesni krizne situacije, te boje nisu toliko jarke.

Suton i karneval

Lila Rouz inspiraciju je tražila u talasima, surferima i roniocima sunčane Kalifornije, nijansama rađanja dana i sutona.

Prema ocenama modnih kritičara, Derek Lem se opredelio za "retro karnevalsku atmosferu".

Prolećna kolekcija ovog autora predstavlja iskorak u odnosu na uobičajene prefinjene, elegantne modele.

Iako je koristio detalje karakteristične za popularne letnje destinacije, Lem je drečavost i prekinđurenost izbegao kombinacijom kože i pliša i ponekom strogom bojom, najčešće crnom, kao i neizostavnim dodirom glamura.

Dona Karan kolekciju za proleće naredne godine nazvala je „Zabava u gradskoj bašti" i odlučila se za cvetove koji nisu previše lepi i savršeni. Dezeni koje preporučije za naredno proleće su ili bazirani na motivima nedefinisanih šara ili uvećanih božura.

Važno mesto u prolećnoj kolekciji kreatorke Vivijen Tam imaju leptiri. Dizajnerka kineskog porekla koja stvara u Njujorku ponudila je lepršavu, laganu teksturu koja će sigurno privući pažnju i probirljivog kupca.

Tam se nije ustručavala da uklapa umetničke odevne predmete karakteristične za visoku modu sa smirenijim modelima namenjenim masovnoj proizvodnji.

Rezultat je kolekcija garderobe koja odiše modernom verzijom hipi stila. Printovi koji su ukrašeni leptirima ženstveni su, ali je Tam uspela da izbegne utisak preterane nežnosti.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво