Raj za skijaše i bordere – puni kapaciteti na Kopaoniku

U turističkom kompleksu „Sunčani vrhovi“ na Kopaoniku boravi oko 15.000 gostiju. U našem najpoznatijem zimskom centru je ovih dana kao u čuvenim evropskim skijalištima, sa uređenim stazama na nadmorskoj visini od 1.700 do 2.000 metara.

Skijašima i borderima je na raspolaganju 17 žičara sa preko 30 kilometara uređenih staza. Najveće gužve na ovoj planini su na Karaman grebenu i Sunčanoj dolini.

Na Kopaoniku su uglavnom popunjeni svi hotelski kapaciteti. Među 15.000 turista na ovoj planini, najbrojniji su domaći gosti.

„Stranaca ima svakako. Najbrojniji su gosti tradicionalno u januaru mesecu, gosti iz Makedonije, ali ove godine beležimo i porast broja turista iz Rumunije kao i Grčke”, rekao je Nikola Erdoglija, ispred hotela „Grand” na Kopaoniku.

„Oko 80 posto staza i žičara je u funkciji, 9.000 skijaša je u proseku na dan u ski-centru Kopaonik, što je odličan rezultat”, dodaje Darko Jovanović, rukovodilac Ski-centra Kopaonik.

Visina prirodnog snega na Kopaoniku je 26 centimetara, a onog utabanog na stazama od 10 do 30. Niske temperature pogoduju pravljenju veštačkog snega.

Za sve one koji žele da panoramski razgledaju Kopaonik, mogu to učiniti gondolom od Brzeća do malog Karamana i žičarom Pančić ekspres, koja vozi od Doline sportova pa sve do najvišeg vrha ove planine na 2.017 metara nadmorske visine.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво