Читај ми!

Počela gradnja rehabilitacionog centra u selu Rgošte kod Knjaževca

Na izletištu Banjica u selu Rgošte, nedaleko od Knjaževca, počela je gradnja rehabilitacionog i velnes centra. Objekat se gradi pored prirodnog vira sa toplom i lekovitom vodom. Zdravstveno-rekreativni kompleks „Banjica“ i Ski centar na Staroj planini, najznačajniji su turistički potencijali Knjaževca.

Blagodeti termalne vode u selu Rgošte koristili su još stari rimljani. Analize pokazuju da u toj vodi ima sumpora, mangana, selena, sa primesama radona, fluora i magnezijuma.

Projekat rehabilitacionog centra, urađen je još pre nekoliko godina, ali je pandemija kovida odložila realizaciju do ovog proleća. Gradnja i opremanje treba da budu završeni do kraja godine.

„Dobićemo i lekarsku ekipu i fizijatrijsku ekipu. Sve one koji treba da budu tu da daju zdravstvenu podršku ljudima koji dolaze“, kaže dr Mikica Vidojecić, specijalista sportske medicine.

Već treću sezonu Banjica je deo državnog preduzeća SP Rizort, koje je obnovilo restoran i brine o uređenju okoline odmarališta.

„Kada je reč o sadržaju, proširujemo ga. Radi se renoviranje turskih kupatila, urađeno je uokvirenje ovog vira, uređenje dna korita Timoka“, kaže Oliver Jelenković, pomoćnica direktora hotela „Stara Planina“.

Za izgradnju hotela i ostalih sadržaja na prostoru Banjice i olimpijskog bazena u njenoj blizini, opština ima već spremne projekte. 

„Naša želja je da sa ovim projektima samo iniciramo investicionu javnost i da dođemo do onog što je naš završni cilj: izgradnja nekoliko ozbiljnih komercijalnih objekata, hotela koji će uposliti veliki broj Knjaževčana“, kaže mr Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac.

Od ukupno 75 miliona dinara koliko će koštati izgradnja rehabilitacionog centra, 25 miliona obezbedilo je Ministarstvo turizma, a ostatak opština iz svog budžeta.

четвртак, 20. јун 2024.
34° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије