Читај ми!

Srpski stručnjaci pokrenuli Veli.io platformu za kriptovalute

Finansijski stručnjaci tvrde da će blokčein tehnologija promeniti naš svet na revolucionaran način, čak nadmašujući uticaj interneta. Dok se tržište kriptovaluta sve više razvija i sa pojavom novih platforma za investiranje, profitabilne kripto investicije i dalje su rezervisane samo za velike investitore koji imaju pristup investicionim menadžerima i ekskluzivnom znanju iza kulisa. Lansiranje aplikacije Veli.io u Evropi će to promeniti.

Nova platforma omogućava korisnicima pristup dugoročnim strategijama upravljanja investicijama kreiranim od strane vrhunskih stručnjaka, kao i 1:1 pristup mentorima - stručnjacima za kriptovalute.

Veli.io će time pametno investiranje učiniti dostupno svima, bez potrebe za finansijskim savetnikom i satima provedenim u istraživanju i analizi kripto tržišta.

Principi ulaganja u kriptovalute su jednostavni, ali istovremeno složeni, kao i sama blokčein tehnologija. Ukratko, blokčein je baza podataka uskladištena na velikoj, decentralizovanoj mreži računara, koja sadrži informacije o svim digitalnim transakcijama.

Ovaj sistem je transparentan, bezbedan i nepromenljiv, zahvaljujući zajedničkom obezbeđivanju sigurnosti od strane korisnika. Različite industrije, uključujući finansijsku, energetsku i logističku, već duže vreme rade na korišćenju ove tehnologije za svoje potrebe.

Blokčein je takođe atraktivan za trgovanje kriptovalutama, što je zapravo i jedna od prvih primena ove tehnologije. 

Potencijal kriptovaluta je izuzetno visok, s obzirom da trenutna vrednost svih kriptovaluta širom sveta čini samo oko 0,33% ukupne vrednosti nekretnina ili 1% ukupne vrednosti akcija na berzi.

Kripto tržište je jedno od najdinamičnijih, ali istovremeno i jedno od najslabije regulisanih. Zbog toga se često smatra da su kripto investicije nesigurne.

Takođe, pristup relevantnim i pouzdanim informacijama obično je dostupan samo velikim investitorima preko investicionih menadžera.

Tim iza Veli.io aplikacije ima za cilj da promeni tu situaciju, smanjujući prepreke za upravljanje kripto asetima, smanjujući rizike ulaganja i čineći pametne strategije ulaganja dostupnim i pristupačnim svima.

„Prvi put, postoji automatizovan način za manje investitore da kupe asete kada je njihova tržišna vrednost blizu najniže tačke i prodaju je blizu vrhunca, bez potrebe za dubokim poznavanjem kriptovaluta“, Stevan Radonjanin, suosnivač i izvršni direktor Veli platforme.

Evropa privlači 25% kripto transakcija

Evropske FinTeh start-ap firme sve više osvajaju globalno tržište. Trenutno 25% svih transakcija koje se obavljaju putem vodećih kripto protokola ide ka Evropi.

Veli.io tim primetio je porast interesovanja za kripto industriju u Evropi, što ukazuje na potrebu za platformom koja omogućava evropskim kripto entuzijastima sigurno i pametno ulaganje.

Za razliku od mnogih drugih platformi koje prepuštaju investitore same sebi, Veli.io pruža jedinstvenu kombinaciju automatizovanih alata i ljudske podrške kako bi pomogao korisnicima da kupuju po niskoj, prodaju po visokoj ceni i da pritom zaštite svoja ulaganja.

„Razvili smo jednostavan i efikasan alat koji pomaže investitorima da razumeju nivo rizika, postave ciljeve i ostvare ih putem proverenih i testiranih strategija koje su kreirali stručnjaci za kvantitativne finansije“, objašnjava Radonjanin.

„Kroz automatizaciju, uspeli smo da omogućimo široj publici ono što je nekada bilo rezervisano samo za bogate klijente – a to investicioni menadžer“, objašnjava Marko Selaković, direktor tehnologije u Veli.io.

Za one koji ne žele potpunu automatizaciju, nova platforma takođe pruža pristup mentorima koji korisnike mogu voditi kroz proces ulaganja u kriptovalute.

Prilagođeni korisnički interfejs olakšava proces ulaganja omogućujući korisnicima da definišu svoje ciljeve po pitanju profita, vremenskog okvira ulaganja i nivoa rizika.

Uz pažljivo sastavljen upitnik koji analizira njihove sklonosti, Veli.io pomaže korisnicima da lakše donesu odluke. Platforma pruža korisnicima nekoliko strategija koje su prilagođene individualnom tempu investiranja.

„Svesni smo da mali investitori često nemaju efikasne investicione strategije. Ulažu na sreću i nadaju se najboljem. Kada cene padnu, često ne preduzimaju ništa jer im nedostaje znanje o tržišnim ciklusima. Na kraju, prodaju kada je već kasno, što može rezultirati gubitkom od 70% uloženog“, objašnjava Radonjanin.

„Zbog toga smo razvili investicione strategije koje profesionalizuju proces ulaganja kako bismo našim korisnicima pružili najbolje šanse za uspeh.“

Raznolikost u kripto svetu - besplatno ulaganje za žene

Još jedna posebna karakteristika aplikacije je zaštita od nepoželjnih gubitaka. Korisnici mogu postaviti donji prag vrednosti na kojem će aplikacija automatski prodati njihovu digitalnu imovinu.

Na primer, prag se može postaviti na 20%, što znači da će aplikacija odmah prodati ili pretvoriti sredstva kada njihova vrednost padne ispod 80% početne vrednosti. Ova funkcija će biti aktivna čak i kada korisnik nije povezan na mrežu, čime se obezbeđuje zaštita od nepoželjnih gubitaka.

Radonjanin kaže da mnoge žene smatraju da se kripto ulaganjima bave pretežno muškarci. Istovremeno, Veli.io želi da stvori kripto zajednicu koja je raznolika i inkluzivna, pa su tvorci platforme eliminisali naknade za trgovanje kriptovalutama za ženske korisnike.

„Nudimo našu platformu besplatno ženama, jer se često osećaju isključenima iz sveta kripto ulaganja“, kaže Radonjanin.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво