Читај ми!

Bunt rok festival 2024 – poslušajte takmičarske pesme

Sedam dana pre osmog izdanja festivala, poslušajte svih 20 takmičarskih pesama koje će se 23, 24. i 25. maja nadmetati za pobedu na „Bunt rok festivalu 2024“.

Sve je spremno za osmo izdanje jedinstvenog televizijskog festivala nacionalne platforme za nove, mlade neafirmisane muzičare i autore. Poslušajte plejlistu svih takmičarskih pesama 8. Bunt rok festivala

Tokom dva polufinala (23. i 24. maja) pred Stručnim žirijem 8. BRF i auditorijumom RTS-a nastupiće 20 takmičara autora i muzičkih sastava iz cele Srbije.

Finale je zakazano za subotu 25. maj, a sve tri emisije 8. Bunt rook festivala možete pratiti uživo na kanalu RTS2, kao i u strimu putem internet platforme RTS Planeta, ali i kao audio-putem platforme RTS Zvuk.

U svakom od dva polufinala, predstaviće se po 10 takmičara, a u finale prolazi po pet bendova ili autora.

U velikom finalu Bunt rok festivala 2024, u subotu 25. maja predstaviće se ukupno 10 finalista. Uz Branku Glavonjić, u ulogama voditelja programa festivala i ove godine su muzičari Zoran Stefanov Iskaz i Aleksandar Marković Lama.

„I osmi Bunt rok festival kao i sva njegova prethodna izdanja obeležiće neki novi autori koji izvode raznovrsnu muziku, a mnogi imaju i veoma zanimljive nastupe. Svaki takmičarski festival prepun je pozitivne, stvaralačke energije, atraktivnih nastupa i mnogo uzbudljivih momenata koje prati odlična atmosfera, i to su odlike i BRF-a. Veoma sam ponosna kako na razvoj autorstva novih autora i bendova, tako i na kompletan tim Bunt rok festivala. Potrudićemo se da i nakon ovog osmog izdanja nastavimo u istom tempu, jer je od izrazitog značaja da se na sve načine ohrabre nove generacije za stvaranje i da se podrži njihov rad“, kaže autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala, Branka Glavonjić.

I ovoga puta, planiran je bogat revijalni muzički program Bunt rok festivala. Nastupiće bendovi: Artan Lili, Sin Sikas, Vizelj, Keni nije mrtav, Ljubičice, Romor i prošlogodišnji pobednici Bunt rok fesivala, niški sastav Monah.

Po tradiciji, uz multimedijsku afirmaciju na programima i platformama medijskog sistema RTS-a, najbolji učesnici Bunt rok festivala će osvojiti čuvene statuete munje (zlatnu, srebrnu i bronzanu), zatim novčane nagrade Radio-televizije Srbije ali i druge nagrade koje su obezbedili prijatelji Bunt rok festivala.

Takođe, najbolji bendovi/ takmičari dobiće i priliku da nastupe na najprestižnijim muzičkim festivalima u Srbiji i regionu, u okviru projekta BRF, koji nosi naziv Bunt rok turneja.

Stručni žiri će ove godine raditi u istom sastavu kao i prošle godine: Maja Cvetković, Ivan Fece Firči, Milena Milutinović (bend „Repetitor), Miloš Ignjatović (Dorćol plac) i Milovan Bošković („Zemlja gruva).

Bunt rok festival je jedini televizijski festival takmičarskog karaktera, čiji je cilj afirmacija domaće pop i rok muzike, kao i formiranje nove srpske pop i rok scene. Ova svojevrsna nacionalna muzička platforma nastala je kao projekat TV emisije Bunt autorke Branke Glavonjić.

Tokom dosadašnjeg trajanja Bunt rok festivala, kroz proces je prošlo više od 1.800 i bendova iz cele Srbije, a njih 150 je dobilo priliku da nastupi na sceni RTS-ovog TV studija i predstavi se najširem auditorijumu.

Ne propustite 8. Bunt rok festival četvrtak, petak i subota 23, 24. i 25. maj. Pratite uživo na RTS2, RTS Planeta i RTS Zvuk.

субота, 01. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије