Zoran Dašić Daša: „Legende“ se spremaju za Sabor narodne muzike

Pesme grupe „Legende“, vole i slušaju sve generacije, od 7 do 107 godina. Pred publikom su više od tri decenije, a to znači kvalitet.

Zoran Dašić Daša, muzičar, kompozitor, tekstopisac, gitarista, frontman grupe „Legende“ je, gostujući u Jutarnjem programu, istakao da se grupa priprema za Sabor narodne muzike koji se održava krajem aprila 2024. godine. Starogradska muzika biće posebna kategorija na Saboru.

Drago mi je da ću se pojaviti u revijalnom delu Sabora, a otvorićemo i to veče. Očekujemo i nacionalno priznanje koje treba da mi uruči Savez estradnih umetnika Srbije, što je za mene najviše priznanje i potvrda za decenije rada. To mi znači više nego neka druga priznanja, pošto je od Saveza svih estradnih udruženja i umetnika“, rekao je Zoran Dašić Daša.

Istakao je da grupa „Legende“ ima puno zakazanih koncerata, 21. jula 2024. godine u Novom Sadu, Srpsko narodno pozorište, 23. jula na Trgu u Gornjem Milanovcu, u okviru večeri Milanovačkog televizijskog festivala gde nastupati i grupa „Riblja čorba“. Zatim nastupi na Zlatiboru, u Zrenjaninu, Plužinama, Podgorici…..

Trajemo 38 godina i monografija koja je u pripremi se privodi kraju. Mnogi eminentni ljudi su se odazvali da daju doprinos našoj kulturi, neko mišljenje i svoje viđenje. Urednik monografije je Momir Čabrka, naš poznati književnik. Monografija će biti jedna izuzetna priča o našem radu“, rekao je Dašić. 

понедељак, 20. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара