Читај ми!

Sa Forbsove liste na Kolarac, Tamara Rađenović nastupa u Novogodišnjoj čaroliji

Tamara Rađenović je na listi prestižnog američkog magazina „Forbs“ u kategoriji „Umetnost i kultura“, odnosno ona je jedna od 30 najperspektivnijih i najuticajnijih ličnosti mlađih od 30 godina u Evropi. Mlada operska pevačica je u poslednjim pripremama za nastup na Kolarcu.

Diplomirala je solo pevanje na Muzičkoj akademiji u Londonu, ambasador je Saveta Evrope, nastupala je u 15 zemalja i bila poslednja učenica dive Monserat Kabalje.Tamara Rađenović nastupa na već rasprodatom koncertu „Novogodišnja čarolija“ 27. decembra, na Kolarcu.

„Oduševljena sam, dve nedelje pred koncert mi smo prodali karte, mislim da je to jedan jako dobar znak, da ljudi vole klasičnu muziku, da vole da čuju zvuke orkestra“, rekla je Tamara za RTS.

Na repertoaru su Rosini, Belini, Doniceti, Bi, Rota, a nastupaju još violinista Robert Lakatoš, "Belgrade classic simphony orchestra" i hor „Beli anđeo“, a dirigent je Srboljub Dinić.

Tamara se priprema i za nastup na Svetosavskom balu u Beču, kao i za turneju po Južnoj Americi u sezoni naredne godine.

Kada je reč o poziciji na Forbsovoj listi, Tamara kaže da joj je to znak da treba da nastavi putem kojim je krenula.

„Moja misija je da popularizujem klasičnu muziku na jedan drugačiji način i da ne budem zatvorena jer, operski svet je malo zatvoren, a mislim da je šteta ne izaći iz operskog teatra i uraditi nešto malo drugačije, tako da je to neki moj cilj, i zato sam posvećena koncertnoj karijeri“, zaključila je Tamara Rađenović.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво