Читај ми!

Od muzičke avanture sedmoro prijatelja, do albuma „Na putu za Jerusalim“ u izdanju PGP RTS-a

Članovi muzičkog sastava „Skuti“, Sanja Latinčić, Olivera Glišić i Dragan Latinčić, čiji je autorski studijski album „Na putu za Jerusalem“, sa 13 kompozicija, nedavno objavio PGP RTS gostujući u Jutarnjem programu otkrivaju kako je album nastao i o čemu pevaju u svojim pesmama.

U vreme pandemije koronavirusa i karantina, sedmoro prijatelja se okupilo i upustilo u muzičku avanturu, iako nisu profesionalni muzičari.

„To je krenulo od nekog dečjeg entuzijazma. Krenuli smo da napravimo te neke lepe duhovne pesme i došli smo do studija, i sad sedimo ovde kod vas i gledamo ovaj naš 'zdravo lep' CD“, kaže Dragan Lantinčić, autor svih kompozicija.

Sanja Latinčić, Draganova supruga i Olivera Glišić inače pevaju za pevnicom, a Olivera svira i gitaru, tako je Dragan predložio da naprave jednu grupu.

Olivera dodaje da je Dragan sa velikim žarom izneo svoju ideju, a kako je već kretala pandemija i nije moglo da se odlazi u crkvu, onda su tu neku potrebnu za duhovnim pokušali da nadomeste ovim zajedničkim muzičkim druženjem, ne pomišljajući da će dovde stići.

„Bog to uredi da se nađu ljudi, da se to spoji na pravi način. I nekako i glasovi, nama se glasovi vrlo lepo uklapaju i prosto ljudi reaguju, kažu, jako prijatno, opuštajuće djeluje. I zapravo to nam je bio neki cilj“, dodaje Olivera Glišić.

Sanja Latinčić, inače psiholog po struci, napominje da iako nisu profesionalni muzičari, oni su dugo i u muzici i u duhovnosti.

„Ja sam od detinjstva, iz škole još pevala po horovima, Olivera takođe. Dragan isto ima neku istoriju muzičku, bio je član različitih, hajde da kažemo, rok grupa. Tako da, prosto tu neku našu ljubav od malih nogu, smo uspeli da sada, kroz ovaj album, iznesemo, da je na neki način uobličimo sa ovom duhovnošću, koja je sad postala najvažniji aspekt našeg života“, naglašava Sanja Latinčić.

Album je već u prodaji, a kako kaže Dragan Latinčić, pošto su se obreli u nepoznatoj situaciji, sada pokušavaju da se snađu i uklope.

„Mi smo nekim životom živeli, koji je standardan neki hrišćanski naš život. Ali ovo je sad van tog standarda. Sad krećemo da se uklapamo, da vidimo kako to, gde ćemo svirati i dogovaramo se već sa dosta ljudi. Čak imamo neke pregovore sa nekom crkvom u Batajnici koja se gradi. Hoćemo i da pomognemo nekim humanitarnim koncertima, da sviramo, da pomognemo da se izgradi ta crkva“, naglašava Dušan Latinčić.

понедељак, 20. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара