Читај ми!

Egzit nominovan za najbolji festival na svetu

Čuveni britanski magazin NME nominovao je „Egzit“, višestrukog evropskog festivalskog šampiona, za najbolji festival na svetu! Ovom nominacijom za prestižne NME nagrade, „Egzit“ se našao među trenutno najznačajnim svetskim imenima iz muzičke industrije, kao što su Lana Del Rej, Bili Ajliš, Vikend, „Maneskin“, BTS, Lil Nas Eks, Tejlor Svift, Lijam Galager i mnogi drugi.

Britanski magazin NME (New Musical Express) jedan je od najuglednijih svetskih medija, s tradicijom dugom čak 70 godina, tokom kojih je pokrivao teme iz oblasti muzike, filma i kulture. NME nagrade uspostavljene su godinu dana nakon osnivanja magazina, a kroz istoriju samo neka od nagrađivanijih imena su Elvis Prisli, Dejvid Bouvi, Džon Pil, Klif Ričard, Pol Veler, „Arktik mankiz“, „Mjuz“, Morisi, „Oejzis“, „Bitls“...

Svečana dodela ovogodišnjih BandLab NME nagrada biće održana 2. marta u dvorani O2 u Londonu. Na 69. dodeli biće odabrani najbolji iz oblasti muzike, filma, TV-a i gejminga.

Čast da bude među kandidatima za NME nagrade, „Egzitu“ je stigla nakon najizazovnijeg perioda u muzičkoj industriji, u kojoj je bio prvi veliki festival na planeti koji se održao od početka pandemije.

„Egzit“ je već dva puta proglašen za najbolji evropski festival u okviru Evropskih festivalskih nagrada, kao i za najbolji evropski festival van Velike Britanije, koje dodeljuju Britanske festivalske nagrade. Brojni ugledni svetski mediji, kao što su Gardijan, Njujork tajms, Bi-Bi-Si, Si-En-En, svrstavali su „Egzit“ u najbolje manifestacije na svetu.

Prvi potvrđeni hedlajneri 21. izdanja „Egzit“ festivala, koje će biti održano od 7. do 10. jula 2022. godine na Petrovaradinskoj tvrđavi su kralj alternativnog roka Nik Kejv i njegovi „Bed Sidz“, jedan od najoriginalnijih i najuticajnijih bendova na svetu, te miljenik domaće publike Boris Brejča, dok se još imena očekuje jako brzo.

петак, 08. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара