Читај ми!

Simfonijski orkestar RTS-a svojoj vernoj publici za kraj godine donosi Čajkovskog

Simfonijski orkestar RTS prvi koncert u decembru posvećuje muzici ruskog kompozitora Petra Iljiča Čajkovskog, a kao solista nastupa mladi pijanista Bogdan Dugalić. Koncert će biti održan 2. decembra od 20 časova, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića.

Bogdan Dugalić pripada najmlađoj generaciji pijanista i jedan je od nagrađenih na konkursu Muzičke produkcije RTS-a „Mladi i uspešni“. Svojim interpretacijama je skrenuo pažnju stručne javnosti, ali i publike.

Koncert za klavir, Petra Iljiča Čajkovskog, jedan od najvećih izazova za svakog pijanistu, bez obzira na to koliko ima godina, napominje Dunja Petrić iz Muzičke produkcije RTS-a.

„Bogdan ima samo 18 godina, međutim, on se već sada svojom muzikalnošću, virtuoznošću, talentom, istakao i privukao pažnju i svojih starijih kolega, profesora, pijanista i publike. Mi mu predviđamo zaista sjajnu internacionalnu karijeru i sigurna sam da ćemo uskoro za njegov slobodan termin čekati po godinu-dve dana“, dodaje Petrićeva.

Zahvaljujući konkursu „Mladi i uspešni“, koji je pokrenula Muzička produkcija RTS-a, umetnici koji još nisu afirmisani, imaju priliku da nastupe sa Simfonijskim orkestrom RTS-a, što je za njih velika čast.

„Za nas je veliko zadovoljstvo da budemo svedoci početaka velikih karijera naših mladih kolega“, dodaje Dunja Petrić.

Pored Koncerta za klavir, Simfonijski orkestar RTS-a će izvesti i čuvenu Petu simfoniju.
S obzirom na to da je broj karata dodatno ograničen, više ih nema za predstojeći koncert u Kolarcu, ali će Radio-televizija Srbije emitovati snimak na svojim kanalima.

Već 23. decembra u sali Kolarčeve zadužbine u pratnji Simfonijskog orkestra RTS-a će nastupiti Stefan Milenković i izvesti Koncert za violinu i orkestar Petra Iljiča Čajkovskog.

Takođe, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, Simfonijski orkestar će izvesti i Simfoniju broj tri, Kamija Sen Sansa, poznatu kao Orguljska simfonija.

Big bend RTS je nedavno održao fantastičan koncert sa poznatim džez trubačem Džonom Maršalom, a za 16. decembar pripremaju spektakl u Kombank dvorani – Pučinijevu operu Toska u džez aranžmanu, pod dirigentskom palicom Petera Rajtera Šauba, vrsnog saksofoniste, ali veoma priznatog i poznatog aranžera, najavljuje Petrićeva.   

недеља, 28. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво