Kome je teže, tamburašima ili publici

Još od vremena karantina, nije lako ni muzičarima koji rade u ugostiteljskim objektima. Prvo su bili zatvoreni kod kuće, odnosno odvojeni od svoje publike, a potom su kafane otvorene, ali rade skraćeno. Zbog bezbednosti gostiju i izvođača, nastupi uživo u zatvorenom prostoru su uglavnom otkazani.

Koronavirus nam zaista menja živote. Dokaz za to je da je za snimanje priloga, ekipa RTS-a morala da pozove tamburaše da dođu u kafanu, što je krajnje neobično. 

Kako žive muzičari za vreme pandemije, otkrivaju članovi jedne od najpopularnijih tamburaških bandi u Subotici – ansambla „Ravnica“.

„Nažalost, kao i kod svih orkestara, gotovo sve zakazane svirke su i otkazane i to nam pričinjava veliki problem kako u organizacionom delu, tako i u 'duševnom' delu jer ne možemo nastupati nigde“, kaže Nikola Jaramazović iz „Ravnice“.

Publici je teško bez tamburaša i tamburaške muzike, ali i muzičarima bez publike.

„Siguran sam da će ovo proći i da ćemo se vrlo brzo ponovo sretati na raznim veseljima i proslavama“, dodao je Jeramazović.

Njegov kolega iz ansambla Branko Ivanković Radaković ističe da se kafanski život sveo na bolan minimum: „Ostalo nam je samo da vežbamo i da se nadamo boljim danima“. 

Komentarišući cene naručenih pesama u korona krizi, Miroslav Kujundžić navodi da su u grupi došli do odgovornog rešenja: „Moramo biti odgovorni prema pesmi, zadržali smo istu cenu, ali smanjili smo broj strofa u pesmama“.   

Zahvaljujući pandemiji ukućani se upoznaju ponovo 

„Ono što sam saznao u doba korone je da su žena i deca, što bi rekli, fini neki ljudi. Što se tiče novaca, njih nema pa sad živimo od ljubavi“, priča uz osmeh (pod maskom, naravno) Milan Vučetin.

Član ansambla Nikola Zorić ističe da je otkrio da u kući ima podrum za čije sređivanje je, napokon, imao dovoljno slobodnog vremena.

„Kako sam čuo, najavljuje se i neki tavan. Moram prvo da nađem neke merdevine pa ću videti šta se tamo dešava“, otkriva Zorić. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво