Читај ми!

Dragan Mićanović: Uloga Đinđića jedna od najtežih u karijeri, njegova sudbina me duboko pogodila

Tokom snimanja „Sablje“ smo merili svaku reč i svaki gest da ne pređu u nešto banalno. Uloga Zorana Đinđića bila mi je jedna od najtežih u karijeri, ističe Dragan Mićanović. Poznati srpski glumac je u Beogradskoj hronici pričao i o predstavi Sirano, koja mu je bila san iz mladosti.

Uloga Zorana Đinđića u seriji Sablja, Draganu Mićanoviću je, kako je priznao u Beogradskoj hronici, bila jedna od najtežih u karijeri.

Ovo je televizijska serija o jako značajnoj ličnosti iz naše bliske istorije. Publika jako dobro pamti lik i delo Zorana Đinđića. To je naš prvi demokratski izabran premijer koji je uticao i na moj život. Njegova tragična sudbina duboko me je pogodila“, kaže Mićanović.

Poznati glumac istakao je da mu je zbog toga bilo jako teško, ali je imao veliku podršku u rediteljima.

Jako smo merili svaku reč, svaki gest da ne pređu u nešto banalno i da nađemo pravu meru da osvetlimo taj dramski lik. Želeli smo da izbegnemo imitaciju, banalnost i prikažemo kao živo ljudsko biće koje je imalo velike probleme sa svih strana“, naveo je Mićanović.

Sablja će veliku premijeru imati u Kanu 8. aprila u dvorani Limijer. Mićanović kaže da nema nimalo treme, jer je pogledao par epizoda i jedva čeka da je i u Kanu vide.

„Treba da ih upoznamo sa tom našom bolnom temom o kojoj oni ne znaju mnogo“, istakao je on.

O svom angažmanu u pozorištu i predstavi Sirano, Mićanović kaže da će dok god bude igrao tu ulogu tražiti mnoge odgovore, jer je Edmon Rostan postavio beskrajno mnogo tema u toj predstavi.

Radujem se svakom novom igranju jer ću svaki put pronaći nešto novo što mi je možda promaklo“, naveo je poznati glumac.

Kada mu je Gorčin Stojanović poslao tekst, Mićanović priznaje da se iznenadio jer mu je to bila neka želja još iz mladalačkih dana, ali kada je pročitao adaptaciju ponovo se zaljubio u komad.

Ne možete da se ne zaljubite u te stihove. To je privilegija za glumca, kada ima tako raskošan dramski lik kod kog je sve važno. Tu maltene nema sitnica koje čine taj mozaik i sve je podjednako važno“, ističe Mićanović.

Sa adaptacijama tako izuzetnih komada mora se biti oprezan da ne skliznu u banalnost.

Najbolje i najefektnije je izgovoriti te stihove tako da vas razume i dete od 10 godina neki deka ili baka sa 90. Najteži zadatak kada radite jedan veliki klasični komad jeste približiti te divne stihove, misli i rečenice da su one danas razumljive gledaocima“, dodaje glumac.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара