Читај ми!

Nela Mihailović: Sudbine junaka u seriji „Vazdušni most" biće iznenađenje i za one koji su gledali film

Serija Radoša Bajića „Vazdušni most“, nastala u produkciji Telekoma Srbija, u koprodukciji sa RTS-om i izvršnoj produkciji “Contrast studios-a”, stiže premijerno od 16. marta na Prvi program RTS-a, subotom i nedeljom u 20.00 časova. Serija ima šest epizoda, a gošća Beogradske hronike, glumica Nela Mihailović, otkriva da će u seriji i za one koji su gledali film „Heroji Halijarda“, biti iznenađenja.

Radnja filma Heroji Halijarda koji je nedavno prikazan u Kongresu Sjedinjenih Država, bavi se sudbinom porodice Jović koja se našla u burnim istorijskim okolnostima Drugog svetskog rata, napominje gošća Beogradske hronike.

„To je jedna tragična priča jedne tipične srpske porodice u ratnom okruženju, a u filmu nisu dovedene sve priče do kraja, dok u seriji naravno da jesu“, kaže Nela Mihailović.

Ne želi da otkriva detalje, ali između ostalog, na kraju filma se rodi dete u kući Jovića i ne saznaje se da li je muško ili žensko i kako će se zvati. Takođe, priča o ljubavi devojke koju igra Teodora Dragićević i američkog pilota, u filmu nije dovedena do kraja, a taj rasplet će se desiti u seriji.

„Svi ti likovi i odnosi su mnogo bogatiji i prisutniji u seriji. Na kraju krajeva, film traje oko dva i po sata, a ovo je šest epizoda. Nisam gledala seriju, ali znam šta sam snimala, tako da i ja jedva čekam i gledaću zajedno sa publikom“, dodaje gošća Beogradske hronike.

Nela Mihailović tumači ulogu majke, Dušanke Jović, a njen partner u filmu i seriji je bio Žarko Laušević, koji se poslednji put pojavio u javnosti baš na premijeri filma Heroji Halijarda.

Nela Mihailović naglašava da joj je zapravo ovo bila jedina saradnja u kojoj su ona i Laušević bili direktni partneri.

„Pamtim da pre više od 30 godina kada smo upisali Akademiju, da o čemu god smo mi tada mladi budući glumci razgovarali ko bi nešto mogao da igra uvek je išla rečenica: 'Dobro, Žarko sigurno, ali ko još?'. Znači to je jedno ogromno divljenje i poštovanje prema Žarku kao glumcu“, dodaje Mihailovićeva.

Priznaje da je bila veoma uzbuđena i da je gotovo osetila neku vrstu treme kada je trebalo da snima sa Žarkom Lauševićem, ali da je njegova profesionalnost, otvorenost i spremnost da otvori prostor svakom glumcu, potpuno odagnala taj osećaj pritiska, naglašava Nela Mihailović. 

четвртак, 16. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара