Читај ми!

Tihomir Stanić o seriji „Nobelovac“: Andrić ima odgovore na sve dileme koje nas muče

Početak nove godine je vreme i za priču o planovima i projektima koje ćemo gledati u ovoj godini. Jedan od najiščekivanijih je serija o Ivi Andriću pod nazivom „Nobelovac“, a naš gost je jedan od njenih autora, reditelj i glumac Tihomir Stanić.

„Dugo smo se pripremali za ovu seriju, pa je sve ostalo prošlo u najboljem redu. Bilo je jako naporno, ali kad se završilo imao sam osećaj kao da sam bio na godišnjem odmoru. Kao što bi i sam Andrić rekao: Radni dan je za mene najveći praznik“, kaže reditelj i glumac Tihomir Stanić, koji je i jedan od autora serije.

Priznaje i da se on slično oseća kao i naš poznati pisac, čiji život i delo obrađuje serija.

„Sad dok ne radi pozorište i dok se ne igraju predstave, ja ću da sedim u montaži Snežanom Ivanović, koja je vrsni montažer i sa kojom sam radio na filmovima Gorana Markovića“, dodaje Stanić.

Pričajući priču o Andriću u trenutku kada je dobio Nobelovu nagradu i svojim sećanjima se vraća u prošlost, Stanić se nada da će to zainteresovati gledaoce.

„Prvo vraćanje u prošlost je 1944. godina kad dolazi nova vlast koja se obračunava sa pripadnicima starog režima i sa ljudima za koje se sumnja da su imali neke veze sa okupatorima. Velika je šansa bila da i on strada“, otkriva reditelj i glumac.

Veliku glumačku postavu čine brojni glumci iz regiona, pošto su uloge određivale glumce. Sa Andrićem je uvek bio na neki način povezan.

„U njegovoj literaturi, čini mi se, odgovori na sve dileme koja nas muče i u ovom vremenu i svim drugim strašnim vremenima kakva su ovde česta“, ističe Stanić.

уторак, 14. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара